Milliókat bukhatnak az Astrások: ideje cselekedni

Milliókat bukhatnak az Astrások: ideje cselekedni

2015. szeptember 28. 14:00

Vasárnap estig az érintetteknek mindössze 48 százaléka élt azzal a lehetőséggel, hogy a visszavont engedélyű Astránál kötött kötelező biztosítását közös megegyezéssel felmondja, és október elsejei hatállyal azt egy másik biztosítónál kösse meg - derül ki a Netrisk.hu adataiból. Mivel a felmondásoknak 2105. szeptember 30-ig, azaz szerdáig kell beérkezniük, a még várakozóknak kevesebb mint három napja maradt, hogy lépjenek.

Az online biztosításközvetítő portál az Astránál kötött összesen mintegy 160 ezer kgfb-szerződés 15 százalékát kezeli. E minta azt mutatja, hogy az érintett ügyfelek 52 százaléka még a szerda éjféli határidő előtt 3 nappal is halogatta döntését.

Minden Astra-kötelezővel rendelkező autósnak azt ajánljuk, hogy feltétlenül éljen a lehetőséggel, és vigye át másik biztosítóhoz a kgfb-szerződését. Aki nem így tesz, igen nehéz helyzetbe kerülhet: a jogszabályok értelmében ugyanis károkozás esetén a károsult közvetlenül a károkozótól is követelheti a kár esetenként milliós nagyságrendet is elérő összegét

- figyelmeztet Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

Hogyan választ, akinek a biztosítója bajba került?

A kötelező biztosítás esetében az ügyfelek nagy része az árat figyelembe véve dönt, hol köt szerződést. Az Astra biztosítóhoz szerződők zöme is ezt a stratégiát követte. Ezért érdemes megvizsgálni, hogy az érintett ügyfelek a most kialakult helyzet nyomán mennyire mérlegelnek más szempontokat is a mostani Astra-kampány során.Az elemzésből az derül ki, hogy a szerződők harmada ezúttal más szempontokat is figyelembe vett, és ennek során a kalkulátor eredményeit látva nem a legolcsóbb ajánlatot választotta.

Korántsem jár mindenki rosszabbul

A díjkalkulációt azért is érdemes elvégezni, mivel egyáltalán nem biztos, hogy drágább biztosítást kell kötni az új biztosítónál. Az érintettek 35 százaléka vagy olcsóbban vagy hasonló díj mellett kötötte meg új szerződését,

Összességében persze, ahogy az várható volt, 20 százalékkal magasabb lett az új kötések átlagdíja, ám mivel az Astra jellemzően alacsony díjakat kínált, az átkötések 23 300 forintos átlagos szintje sem tekinthető kiemelkedőnek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az eddig megkötött új szerződések 67 százaléka öt biztosítóhoz kerül: a legtöbbet eddig a KÖBE gyűjtötte be, őt követi a Wáberer Hungária (korábbi nevén: Wabard), a Genertel, a Signal és a Posta.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 25. 17:01
Hosszú fejezet zárult le Roman Abramovics távozásával, aki 19 esztendő után adta át azt a klubot, am...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?