Jön a balesetek szezonja: jobb lesz, ha vigyázol

Pénzcentrum
2012. március 23. 17:32

A jó időnek köszönhetően a hétvégéket egyre többen használják ki aktív pihenésre, kirándulásra. Azonban a tavasz beköszöntével nemcsak a parkokban és a kirándulóhelyeken, de a közutakon is jelentősen megnő a forgalom. A motorosokon kívül sok olyan autós is újra volán mögé ül, akik a téli hónapok alatt kiestek a gyakorlatból.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bár az elmúlt években folyamatosan csökkent a személysérüléssel járó balesetek száma - míg 2007-ben 20 635, addig 2011-ben már csak 15 827 ilyen esetet regisztráltak Magyarországon -, a KSH adatai alapján egyértelműen megállapítható, hogy a tavaszi és a nyári hónapokban minden évben jelentősen megnövekszik a balesetek száma.


Ez a növekedés elsősorban a nagyobb forgalomra vezethető vissza. A tavaszi hónapokban sok autós és motoros tér vissza az utakra, akik közül többen kiestek a gyakorlatból a tél folyamán, lassabban tudják felvenni a közlekedés ritmusát, ezért fontos, hogy ebben az időszakban mindenki figyelmesebben és óvatosabban vezessen.


"A balesetek elkerülése érdekében nem elég, ha körültekintőbben vezetünk. Az is elengedhetetlen, hogy autónkat, illetve motorkerékpárunkat is időben felkészítsük a tavaszi közlekedésre. A szükséges olajcsere, a hűtőfolyadék-szint ellenőrzése mellett figyeljünk oda arra is, hogy az időjárásnak megfelelő gumiabroncs legyen járművünkön. A napi középhőmérséklet már most meghaladja a 10 Celsius-fokot, ezért fontos, hogy mielőbb felszereljük az autókra a nyári gumit"- mondta Kalmár László, az Europ Assistance Magyarország vezérigazgatója.

Az előttünk álló hosszú hétvégék miatt idén nyolc alkalommal még biztosan számíthatunk a szokásosnál több autósra, motorosra az utakon. Ezekre a dátumokra érdemes időben felkészülni, és ha lehetőségünk nyílik rá, a nagy forgalmat elkerülve induljunk útnak.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?