Ezt kell tenned, ha baleset ér egy fesztiválon

2011. július 23. 10:42

2011-ben is több ezer rendezvény közül válogathatnak a szórakozni vágyók. Ezeken az eseményeken - a tömeg és az alkoholfogyasztás miatt - sokkal nagyobb a balesetek veszélye is, mint egy szűk körnek szóló program esetében. Azonban a rendezőknek arra is fontos odafigyelniük, hogy ne csak változatos és a közönséget odacsábító programokról, de a résztvevők biztonságáról is gondoskodjanak - tájékoztatta lapunkat a Generali-Providencia.

Magyarországon évente több száz fesztiválon és háromezret is meghaladó, nagyrészt könnyűzenei rendezvényen várják a vendégeket. A fesztiválok népszerűsége évről évre növekszik, ezt bizonyítja, hogy az idei nyár eddigi zenés rendezvényeire rekordszámú látogató érkezett. Egy-egy közkedvelt előadó koncertjén számítani kell arra, hogy tömegesen érkeznek majd a vendégek, ezért ha szervezőként vagy akár résztvevőként hasonló jellegű rendezvényre készülünk, érdemes időben gondoskodnunk biztonságunkról.

"A fesztiválokon, nagyobb létszámú rendezvényeken szinte elkerülhetetlen, hogy az esemény egy-egy programhelyszínénél tömeg alakuljon ki. Fontos tudnunk, hogy ilyen helyzetben mindenki másként viselkedik, megváltoznak a várható reakciók, nő a balesetek veszélye. A West Balkánban történt tragédia óta fokozottan figyelnek a szervezők, hogy a helyszín megfeleljen a biztonsági előírásoknak, azonban még mindig kevés azoknak az aránya, akik emellett biztosítással is védenék vendégeiket."- nyilatkozta Schaub Erika, a Generali biztosító személybiztosítási üzletágának vezetője.

A rendezvények biztosítása pedig nem követelne nagy áldozatot a szervezőktől. Egy 3000 fős, egynapos rendezvényre például már 102 ezer forintért is köthető kollektív balesetbiztosítást, ami fejenként mindössze 34 forintos költséget jelent. Emellett arra is van lehetőség, hogy az üzemeltető állandó jelleggel, a belépőjegybe építse a balesetbiztosítás díját, ami hozzájárul a látogatók biztonságához, és egy évi 50 000 látogatót fogadó intézmény már havi 20 000 forintért is megkötheti, ami látogatónként kevesebb, mint 5 forintot jelent. A szolgáltatás pedig nemcsak szórakozóhelyek, de akár műjégpályák, mozik, színházak, múzeumok, strandok, wellness központok és kalandparkok esetében is igényelhető.

Amennyiben rendezvényen ér bennünket baleset, és az eseményre kötöttek kollektív balesetbiztosítást, azonnal keressük fel a rendezvény szervezőjét, és kérjünk baleseti jegyzőkönyvet. Gondosan őrizzük meg a jegyet, bérletet, illetve az egyéb, részvételi jogot igazoló dokumentumot. Az ellátást követően pedig a balesettel kapcsolatos orvosi, egészségügyi dokumentumokra (pl. csonttörést igazoló lelet, kórházi zárójelentés) is szükség lesz a kártérítéshez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A rendezvényekre szóló biztosítások fedezetet nyújthatnak égési sérülésre, csonttörésre, kórházi és műtéti térítésre is, emellett a biztosítási védelem valamennyi résztvevő esetében kiterjed a maradandó egészségkárosodásra és a baleseti halálra is. A biztosítások esetében önmagában az alkoholos befolyásoltság nem kizáró oka a kártérítésnek, ha a baleset nem kifejezetten emiatt következett be.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?