19 °C Budapest

Tragédia a nyaraláson: a gatyája is ráment a bokatörésre

2011. június 21. 10:32

Sokan már tervezik a nyaralást, nézik a szebbnél szebb utazási ajánlatokat, méregetik a családi kasszát. Az üdülési piacon tavaly óta jelentős változások történtek, Tunézia és Egyiptom a zavargások miatt olcsóbb célpont lehet, viszont a tavalyi sláger Törökország éppen emiatt drágulhat. Függetlenül attól, melyik ország lesz végül a nyaralás helyszíne, utasbiztosítás nélkül nagy kockázatot vállalunk: bármikor történhet olyan baleset, ami nemcsak a pihenést teszi tönkre, hanem a költségeket is jelentősen növelheti. A váratlan kiadások pedig az utazás árának többszörösét is elérhetik.

Az UNIQA Biztosító adatai szerint a magyar nyaralók közül már minden harmadik ember köt utasbiztosítást külföldi útja előtt, és ez a tendencia növekedni látszik. Az utasbiztosítás átlagdíja elenyésző ahhoz képest, hogy mekkora kár érheti az utazót egy-egy nyaralás során. Nyáron a legtöbb káresemény orvosi ellátást igénylő megbetegedésekből (gyomorrontás, napszúrás, különböző fertőzések) adódik, vagy sokszor éppen a poggyászok sérülnek meg, tűnnek el a reptéri forgatagban.

A biztosítótársaság adatai szerint az elmúlt években szerencsére nőtt azon utazók aránya, akik külföldi útjuk előtt legalább egy-két nappal megvásárolják utasbiztosítási fedezetüket. Megfigyelhető tendencia továbbá, főleg a nagyobb értékű utazások esetében, hogy az utazók nem az utolsó pillanatra hagyják a biztosításuk megkötését, hanem már hetekkel előre gondoskodnak róla.

A legtöbb biztosítónál már napi pár száz forinttól választható utasbiztosítás, ami elenyésző pénzügyi ráfordítás lehet ahhoz képest, hogy mekkora kárunk keletkezhet, ha bekövetkezik egy nem várt esemény. Az utasbiztosításon ezért nem szabad spórolni, mert óriási a különbség a biztosítás díja, és az elkerülhető kárösszeg között.

"A legkülönbözőbb esetek érkeznek hozzánk, de mindegyikben közös elem, hogy biztosítás nélkül akár évekre is eladósodhatott volna a károsult. Egyik ügyfelünk például Thaiföldön eltörte a bokáját. Operálni kellett, s a balesettel kapcsolatos kórházi költségek 1,5 millió forintba kerültek. Vagy említhetném azt az esetet, amikor az Egyesült Államokban autóbalesetet szenvedett ügyfelünket helikopterrel szállították a kórházba és csak a szállítás kb. 2 millió forint volt. Ugyanitt például egy váratlan és életmentő vakbélműtét teljes költsége akár a 25 000 dollárt is elérheti. Nem mindegy, hogy az ijedtség és a gyógyulás után még egy ekkora költséget is ki kell-e fizetnie a károsultnak, vagy van mögötte egy biztosító, aki helytáll." - mondta el korábban Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

Az online biztosításkötéssel a megfelelő konstrukció kiválasztása és megvásárlása ma már pár perc alatt megtörténhet. A megkötött biztosítást az ügyfél a weboldalról kinyomtathatja. A kötvényt pedig e-mailként megkapja, így az a postafiókból bármikor elérhető. Arra viszont mindenképpen érdemes figyelni, hogy feltétlenül tartalmazzon egészségügyi, utazási és balesetbiztosítást, valamint fedezze a poggyászkárokat, mert ezekre lehet a legnagyobb szükség. A jogvédelmi és személyi felelősségbiztosítás is hasznos szolgáltatás, ezek gyakran részei is az alapbiztosításnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az extrém sportkedvelők számára is létezik már olyan biztosítás, amely fedezetet ad a nyaralás ideje alatt szabadidős tevékenység során bekövetkezett káreseményekre is. Ilyen extrém sportnak számít a besorolás szerint a rafting, kanyoning, hydrospeed, trekking, vízitúra, tengeri kajakozás, waveski hullámlovaglás, wakeboard, kitesurf, windsurf, vitorlázás, jetski, vízisí, és a parasailing.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 17. 05:57
Egy csúcsszínvonalú Bel Air-i (Los Angeles, Kaliforna) kastély 87,8 millió dollárért szerepelt egy á...
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?