31 °C Budapest

Mikor jön a hamburgeradó?

Pénzcentrum
2011. május 17. 11:32

Elkészült a kibővített Semmelweis-terv, azonban a leginkább várt konkrétumok kimaradtak belőle - írja keddi számában a Magyar Nemzet. Eldőlt azonban - a korábbi bejelentéseknek megfelelően -, hogy létrejön az új állami egészségszervezési intézményrendszer és az anyag a népegészségügyi termékdíjjal is számol (közismertebb nevén hamburgeradó).

Fél év alatt elkészült a Semmelweis-terv végleges változata, azonban a legfontosabb kérdésekre adott válaszok és konkrétumok hiányoznak belőle, így például nem derül ki, hogy:

- miként emelkedik az orvosok és ápolók fizetése
- mely intézményekben szűnik meg az aktív fekvőbeteg-ellátás

A napilap birtokába került dokumentum azonban már számol a népegészségügyi termékdíjjal, közismertebb nevén a hamburgeradó bevezetésével. Az egészségügy megmentésére kidolgozott programról heteken belül dönthet a kormány.

A kormány létrehozza a struktúraátalakítást és a betegút-szervezést támogató intézményrendszert. Országot központja az Állami Egészségszervezési Központ nevet kapná, és ehhez 9-10 területi egység kapcsolódna (Nagytérségi Egészségszervezési Igazgatóságok). A lap szerint az anyagból kimaradt, hogy hol húznák meg a nagytérségi határokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Hírszerző a kormányzati anyag alapján tegnapi cikkében azt írta, hogy kormány elkészítette a saját, Budapest Koncepcióját, amely a fővárosi kórházak átalakítását tartalmazza: ezek szerint három új sürgősségi centrumot alakítanának ki Budapesten. A portál értesülése szerint 2012-től vezetnék be a népegészségügyi termékdíjat "az ismerten, illetve bizonyítottan egészségkárosodást okozó élvezeti-táplálkozási cikkek vonatkozásában". A hamburgeradótól 20-30 milliárd forintot remél a szaktárca.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 20. 12:34
A természeti, a politikai, gazdasági, társadalmi bizonytalanságok mélyülése, a civilizációs beláthat...
MEDIA1  |  2022. május 20. 10:56
A 4iG meghagyja a mobil üzletágat: három lehetőséget is vizsgálnak, hogy miként fejleszthetnék azt....
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?