Meddig leszek özvegy? Miből fogok megélni? + szavazás

Pénzcentrum
2011. március 25. 05:20

A születéskor várható élethosszra vonatkozó számítások szerint a magyar nők átlagosan nyolc évvel tovább élnek, mint a férfiak, de van olyan korosztály, ahol az eltérés meghaladja a tíz évet. Ha ehhez hozzávesszük, hogy házaspárok közül a férj általában néhány évvel idősebb, akkor nem nehéz belátni, hogy a nők jó része több mint egy évtizeden át lesz özvegy. Felmerül a kérdés, hogy miből fognak megélni, különösen, ha nem túl magas nyugdíjra számíthatnak?

Együtt megöregedni a párunkkal az élet egyik kivételes ajándéka, különösen öröm lehet látni a gyermekeink boldogulását és az unokáink felcseperedését. Éppen ezért a boldogító igen kimondását követő időszakban kevesen gondolnak bele, hogy mi lesz akkor, ha egyikük majd távozik az élők sorából. Becslések szerint ma Magyarországon körülbelül 870 ezer özvegyasszony él, a többségük 65 év feletti.

 


Adódik a kérdés, hogy hogyan vállalhatunk felelősséget a szeretteinkért, amikor elszólít az Úr. Bármilyen távolinak is tűnik a statisztikák alapján érdemes legalább egyszer kiszámolni, hogy hány évvel több/kevesebb adatik meg nekünk, mint a párunknak. Ezt követően pedig mindenki gondoljon bele, hogy miből fog megélni (a párja) ebben az időszakban.

Korfa: a népesség életkor és nemek szerinti megoszlása, pirossal az eltartók létszáma (Forrás: Portfolio.hu Biztosítási Konferencia)


A Pénzcentrum.hu azt vizsgálja, hogy egy házaspár egyik tagjának elhalálozása esetén az özvegynek mennyi pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy a korábbi életszínvonalát fenntartsa.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szavazz Te is!


Az eredmények ismeretében rövidesen bemutatjuk, hogy milyen megoldásokkal pótolható a jövedelem-kiesés.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18