8 °C Budapest

Napi 40 forintért kínálják a táppénz szigorítását kiváltó megoldást

2011. március 24. 12:02

Könnyen hihetnénk, hogy balesetbiztosításra csak annak van szüksége, aki veszélyesen él; a valóság azonban mást mutat: otthon, munkavégzés közben vagy közúton nagyjából 600 ezer ember szenved balesetet évente. Jelenleg az emberek alig több mint 10%-a rendelkezik balesetbiztosítással, ami messze elmarad az európai átlagtól. Pedig egy valódi biztonságot nyújtó konstrukció megkötése ma már nem igényel extra méretű anyagi ráfordítást, havi pár ezer forintos kiadással sok milliós fedezetű biztosítás is köthető - ami baj esetén óriási anyagi segítséget jelenthet. Ráadásul a táppénz rendszer átalakításával tovább szélesedik az érdekeltek köre - hívja fel a figyelmet Bóna Katalin, az Union Biztosító életbiztosítási ügyvezető igazgatója.

Baleset bárkivel, bármikor történhet

Sokan hihetik, hogy a balesetbiztosításra csak azoknak van szükségük, akik veszélyesen élnek, extrém sportokat űznek, vagy rendszeresen sportolnak. Igaz ugyan, hogy a veszélyfaktor az ő esetükben hatványozottabb, de azt sem szabad elfelejteni, hogy baleset bárkivel, bármikor történhet. Napjaink biztosítási kultúrájára jellemző, hogy az emberek - még az igazolt és extrém sportolók is - főleg olyan biztosításokkal rendelkeznek, amelyek megkötését törvény írja elő, vagy banki hitelek felvételéhez kötik. Az önmagunkról való gondoskodás hiánya azonban sajnos a balesetbiztosítások számának csökkenésében is tetten érhető.

 

Balesetbiztosítások állománya(ezer darab, forrás: MABISZ, UNION), * Életbiztosítások mellé kötött kiegészítő baleset-biztosítások nélkül


Áprilistól komoly anyagi nehézséget okozhat a betegállomány

A személyi sérülés okozta kellemetlenségek mellett ma már az anyagiakra is gondolni kell. Egy jól megválasztott balesetbiztosítás mentőövként szolgál az előre nem látható események által okozott anyagi terhek jelentős mérséklésében, valós anyagi segítséget nyújt a gyógyulás magas költségeinek fedezésében. Az új táppénzrendszer 2011. május 1-jétől lép életbe, amely értelmében a korábbi maximum napi 10 400 forintos plafon a felére, 5 200 forintra csökken. A kormány célja egyértelműen a betegállományban töltött napok csökkentése, munkavállalói oldalon ugyanakkor a változás okozhat majd nehézségeket.

"A táppénzrendszer átalakítása sokak számára jelenthet problémát a jövőben. Az összeg csökkentése különösen egy huzamosabb kórházi ellátás esetén üthet vissza. Az ilyen esetekben létkérdés egy megfelelő balesetbiztosítás, ami valós segítséget és egyösszegű anyagi támogatást jelent baj esetén, akár 365 napos kórházi tartózkodás esetén is" - mondja a szakember.

Az Union Biztosító felmérése szerint az ügyfelek számára kiemelten fontos, hogy az adott biztosítás minél több biztosítási eseményt foglaljon magába, a leghangsúlyosabb igényként azon belül is a közlekedési baleset és a baleseti halál elleni védelem jelentkezik. Jelentős különbség mutatkozik azonban a balesetektől való félelem és a baleset-biztosítással való ellátottság között. Az emberek 91%-a tart a váratlan balesetek eredményeként fellépő kellemetlenségektől, és számol az ezekből adódó kockázatokkal, de csak alig több mint 10% rendelkezik balesetbiztosítással, míg az Egyesült Királyságban ez az arány 60-70%. A tapasztalatok szerint nagyobb számban kötnek baleset-biztosítást azok, akik maguk, vagy közvetlen környezetükben már legalább egyszer átéltek ilyen helyzetet.

"Ma már minimális ráfordítással, akár napi 40 forinttól köthető olyan balesetbiztosítás, amely a magas térítési összegek mellett olyan "extra" ellátásokat is fedez, mint például a csőtükrözéses műtéti beavatkozás, a helyreállító plasztikai eljárás vagy az akár 365 napos kórházi ellátás. A biztosítások kiválasztása során mindenképpen érdemes körültekintően tájékozódni és olyan csomagot választani, ami mind a biztosítási események, mind pedig a szolgáltatási összegek tekintetében valós védelmet jelent" - teszi hozzá Bóna Katalin.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az extrém és igazolt sportolók fokozottan veszélyeztetettek

2007. január 1-jétől a kötelező egészségbiztosítás "ingyenes" egészségügyi szolgáltatása már nem terjed ki az extrém sportolók baleseti sérüléseire, csupán életmentő beavatkozás esetén illeti meg őket az állami ellátás. Az extrém sportot űzők a teljes védelem érdekében bizonyos pluszdíj fejében ma már köthetnek olyan balesetbiztosítást, amely az általuk űzött sport baleseti eseményeire is kellően magas biztosítási fedezetet nyújt a világ bármely országában. A balesetveszély azonban nem csupán a fokozottan kockázatos extrém sportok kedvelőit fenyegeti, hanem minden igazolt sportolót, legyen akár profi, akár amatőr.

 

Mi számít extrém sportnak?
vízisí, jetskizés, vadvízi evezés, hegy és sziklamászás, magashegyi expedíció, barlangászat, bázisugrás, falmászás, roncs autósport, rally, félkezes és nyílttengeri vitorlázás, sárkányrepülés, ejtőernyőzés, műrepülés


"A sportbalesetek legtöbbször izületi vagy izomsérüléssel járnak, amelyek szerencsés esetben nem okoznak maradandó sérülést, orvosi beavatkozásra azonban az esetek túlnyomó többségében szükség van. A sérülések jellegéből adódóan ez igen gyakran jár műtéti beavatkozással, tartósabb kórházi ellátás igénylésével. Éppen ezért ma már minden hivatásos, igazolt és hobbisportoló számára ajánlott a kiegészítő balesetbiztosítás kötése" - mondja a szakember.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm