Síelni indulsz? Erre is figyelj!

2011. január 24. 11:17

A következő hetekben több magyarországi iskolában kezdődik síszünet. Megindulnak a családok a hegyek felé, hogy a síelésnek, snowboardozásnak hódoljanak. Természetes, hogy védőfelszereléssel látják el gyermekeiket, de ugyanennyire fontos, hogy az utasbiztosításról se feledkezzenek meg. Egy esetleges baleset utáni külföldi egészségügyi ellátás költsége a több millió forintot is elérheti. Biztosítás nélkül a rosszul sikerült téli vakáció a család teljes költségvetését romba döntheti.

A síelés, snowboardozás szerelmesei már biztosan tervezik, melyik hófödte hegyet látogatják meg a téli hónapokban. Azok számára, akik az országhatárokon túl fekvő síparadicsomokat keresik fel, különösen fontos, hogy megfelelő biztosítással, felkészülten keljenek útra. A külföldi egészségügyi, orvosi ellátás vagy a betegszállítás költsége biztosítás nélkül nagyon komoly nehézséget jelenthet. Utasbiztosítással azonban a legtöbb téli balesettel kapcsolatos kiadás elkerülhető, sőt, a poggyász sérülését, lopását is megtérítik. A biztosítók kínálatában megfelelő ajánlatot találhatnak az utazók mind a téli sportoláshoz, mind a nyári hegyvidéki túrázáshoz.

A téli sportbalesetek megelőzésekor elsődleges a megfelelő védőfelszerelés. Nem véletlen, hogy egyre több sípályán kötelezővé vált a sisak viselete az elmúlt években. Használata kötelező a legtöbb lengyel, olasz, skandináv és osztrák síterepen. Szintén fontos, hogy a síelni vágyók ismerjék és betartsák a sípályák írott és íratlan szabályait. Elengedhetetlen, hogy figyeljenek másokra is, egymás testi épségét ne veszélyeztessék. A rutinos sízőknek sem szabad egyedül nekivágniuk a hegyeknek, még a kijelölt pályákon maradva is mindenki mellett legyen egy társ vagy kísérő. Ügyelni kell a kisgyermekekre és arra is, hogy a pályák nem vagy rosszul belátható részein ne álljanak meg a síelők. Ha baleset történik, minden síelő köteles segítséget nyújtani, akárcsak a közúti közlekedésnél.


Kaszab Attila


"Az utasbiztosítási alapcsomagok nagy része már fedezi a biztosított felkutatásának, mentésének illetve a betegszállításnak a költségeit is. Síbaleset esetén nagyon fontos, hogy ezekre az elemekre is legyen biztosítási fedezet. Tavaly baleset vagy betegség miatt két esetben is mentőhelikopterrel kellett egy-egy ügyfelünket lehozni a hegyről és kórházba szállítani. Mindkét alkalommal több mint 4200 euró volt csak a mentőhelikopterrel történő mentés költsége. Ez több mint egymillió egyszázezer forint, amit megfelelő utasbiztosítás nélkül saját pénzből kellett volna kifizetniük." - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

A merészebb sportok kedvelői valamivel nagyobb kockázatot vállalnak, ezért érdemes ellenőrizniük az utasbiztosítás szerződési feltételeiben, hogy ezekre a sporttevékenységekre kiterjed-e az adott biztosítás fedezete. A vadászoknak, hegymászóknak és sziklamászóknak sem szabad biztosítás nélkül maradniuk, de az ő esetükben több biztosító a magasabb kockázat miatt csak pótdíj megfizetése vagy kiegészítő biztosítás kötése esetén vállalja a szerződéskötést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18