19 °C Budapest

Síelni indulsz? Erre is figyelj!

2011. január 24. 11:17

A következő hetekben több magyarországi iskolában kezdődik síszünet. Megindulnak a családok a hegyek felé, hogy a síelésnek, snowboardozásnak hódoljanak. Természetes, hogy védőfelszereléssel látják el gyermekeiket, de ugyanennyire fontos, hogy az utasbiztosításról se feledkezzenek meg. Egy esetleges baleset utáni külföldi egészségügyi ellátás költsége a több millió forintot is elérheti. Biztosítás nélkül a rosszul sikerült téli vakáció a család teljes költségvetését romba döntheti.

A síelés, snowboardozás szerelmesei már biztosan tervezik, melyik hófödte hegyet látogatják meg a téli hónapokban. Azok számára, akik az országhatárokon túl fekvő síparadicsomokat keresik fel, különösen fontos, hogy megfelelő biztosítással, felkészülten keljenek útra. A külföldi egészségügyi, orvosi ellátás vagy a betegszállítás költsége biztosítás nélkül nagyon komoly nehézséget jelenthet. Utasbiztosítással azonban a legtöbb téli balesettel kapcsolatos kiadás elkerülhető, sőt, a poggyász sérülését, lopását is megtérítik. A biztosítók kínálatában megfelelő ajánlatot találhatnak az utazók mind a téli sportoláshoz, mind a nyári hegyvidéki túrázáshoz.

A téli sportbalesetek megelőzésekor elsődleges a megfelelő védőfelszerelés. Nem véletlen, hogy egyre több sípályán kötelezővé vált a sisak viselete az elmúlt években. Használata kötelező a legtöbb lengyel, olasz, skandináv és osztrák síterepen. Szintén fontos, hogy a síelni vágyók ismerjék és betartsák a sípályák írott és íratlan szabályait. Elengedhetetlen, hogy figyeljenek másokra is, egymás testi épségét ne veszélyeztessék. A rutinos sízőknek sem szabad egyedül nekivágniuk a hegyeknek, még a kijelölt pályákon maradva is mindenki mellett legyen egy társ vagy kísérő. Ügyelni kell a kisgyermekekre és arra is, hogy a pályák nem vagy rosszul belátható részein ne álljanak meg a síelők. Ha baleset történik, minden síelő köteles segítséget nyújtani, akárcsak a közúti közlekedésnél.


Kaszab Attila


"Az utasbiztosítási alapcsomagok nagy része már fedezi a biztosított felkutatásának, mentésének illetve a betegszállításnak a költségeit is. Síbaleset esetén nagyon fontos, hogy ezekre az elemekre is legyen biztosítási fedezet. Tavaly baleset vagy betegség miatt két esetben is mentőhelikopterrel kellett egy-egy ügyfelünket lehozni a hegyről és kórházba szállítani. Mindkét alkalommal több mint 4200 euró volt csak a mentőhelikopterrel történő mentés költsége. Ez több mint egymillió egyszázezer forint, amit megfelelő utasbiztosítás nélkül saját pénzből kellett volna kifizetniük." - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

A merészebb sportok kedvelői valamivel nagyobb kockázatot vállalnak, ezért érdemes ellenőrizniük az utasbiztosítás szerződési feltételeiben, hogy ezekre a sporttevékenységekre kiterjed-e az adott biztosítás fedezete. A vadászoknak, hegymászóknak és sziklamászóknak sem szabad biztosítás nélkül maradniuk, de az ő esetükben több biztosító a magasabb kockázat miatt csak pótdíj megfizetése vagy kiegészítő biztosítás kötése esetén vállalja a szerződéskötést.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?