20 °C Budapest

300 ezres bírsággal fenyegették meg a kedvencét kereső gazdit

2011. január 8. 07:02

Több mint háromszázezer forintnak megfelelő büntetéssel fenyegették meg a hatóságok Angliában azt a kisállat tulajdonost, aki elveszett kedvencét keresve hirdetéseket helyezett el otthona környezetében, amelyekben jutalmat ígért az esetleges nyomravezetőnek.

Amikor a 44 éves Mike Harding nem találta régóta szeretett macskáját, azonnal szórólapok gyártásába kezdett, hogy azokkal hívja fel szomszédjai és a közelben lakók figyelmét, hátha esetleg látta valaki az elveszett házi kedvencet. A cicatulajdonos a szórólapokat a környéken található villanyoszlopokra és fákra aggatta ki, azonban nem számított arra, hogy ezzel törvénysértést követ el.

 

Mike Harding és a problémás szórólap (Forrás: Daily Mail)


Mielőtt bárki információkkal szolgálhatott volna a kis kedvenc hollétéről, a helyi hatóság emberei telefonon keresték fel Hardingot, hogy törvénysértést követett el és azonnal távolítsa el a röplapokat. A cicatulajdonos elmondása szerint a hatóság embere a telefonban nagyon kedves volt vele, ő bocsánatot kért a tévedéséért és úgy gondolta, hogy megúszta egy figyelmeztetéssel, hogy ez máskor ne forduljon elő.

Azonban ő maga döbbent meg a legjobban, amikor karácsony előestéjén felbontotta a hatóság hivatalos levelét, amiben azt fogalmazták meg, hogy amennyiben december 24-én reggel 9 óráig nem távolítja el a törvénysértő röpcédulákat akkor feljelentés terhe mellett 1000 fontos (320 ezer forint) bírságra számíthat.

Az törvénytisztelő gazdi félve a hatalmas büntetéstől, azonnal elindult a mínusz kilenc fokos hidegben, hogy a havas utcákat járva eltávolítsa a problémás hirdetéseket. Bár Harding törvénytisztelő állampolgárnak tartja magát, azonban nagyon felháborodott azon, hogy ilyen magas büntetéssel fenyegették meg, csak azért, mert elveszett kedvencét próbálta megtalálni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Az elveszett kedvenc azóta sem került elő (Forrás: Daily Mail)


A hatóság közlése szerint teljesen jogszerűen jártak el az ügyben. Elmondásuk szerint természetes hogy bírságot szabjanak ki az ehhez hasonló esetekben, amennyiben a vétkes nem szünteti be a jogsértő cselekedetét. A hatóság nyilatkozata szerint az embereik csak a munkájukat végezték és a törvények szerint jártak el, mely szerint tilos plakátokat elhelyezni közterületeken, bármi legyen is a felhívás apropója.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 18:43
Emellett egy másik eset miatt figyelmeztetésben is részesítette a tévétársaságot a grémium. Bírságot...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?