23 °C Budapest

Már csak pár napig pályázhatnak a társasházak - Allianz "Társ a házban" program

2010. április 26. 16:02

13 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak még április 30-ig a társasházak az Allianznál a 7. alkalommal meghirdetett "Társ a házban" programban, amelynek eredményét júniusban teszik közzé. Idén az Allianz az ügyfelek tapasztalatait és javaslatait figyelembe véve megújította a Lakóközösségi Biztonsági Programját, amely egyetlen csomagban kínál biztosítási védelmet, pénzügyi szolgáltatásokat és megtakarítási lehetőségeket a felújítási munkák idejére is.

Az Allianz ügyfelei hetedik éve nyerhetnek vissza nem térítendő támogatást az összesen 13 millió forint értékű "Társ a házban" pályázat keretében.

"Az idén a piaci igényeknek megfelelően finomítottuk a feltételeket, így a vagyon- és balesetvédelemre, valamint az energiatakarékos beruházásokra fordítható Gondoskodó kategóriában nagyobb támogatást, 4 millió forintot ítélhet oda a zsűri. Környezetvédelmet szolgáló tervekkel pedig új Klíma különdíjunkra is pályázhatnak a társasházak és lakásszövetkezetek." - mutat rá Horváth Andrea, az Allianz vezérigazgató-helyettese.

Idén a takarékoskodás mellett a költséghatékony és innovatív megoldások kerülnek előtérbe, amelyek az állagmegóvásra, a felújításokra, valamint a fejlesztésekre koncentrálnak. Ez különösen igaz a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor egyre megterhelőbb az emelkedő üzemeltetési díjak, közösköltségek kifizetése.

"Ráadásul az anyagi lehetőségek miatt elmaradt karbantartások, felújítások okozta értékvesztés is a pénztárcákon érezhető. Nem elhanyagolható probléma ez, hiszen a lakóközösségek többségét érinti: a társasházak 70%-a kisebb-nagyobb, ennek negyedrésze komoly felújításra szorul" - magyarázza a vezérigazgató-helyettes.

Ezért az Allianz továbbfejlesztette Lakóközösségi Biztonsági Programját a társasházak költséghatékony működésével kapcsolatos igényei és visszajelzései alapján. Ennek megfelelően idén a felújítási munkák kerültek előtérbe, amelyek idejére is biztosítási védelmet, pénzügyi szolgáltatásokat és megtakarítási lehetőségeket kínál az Allianz. Az Allianz biztonsági programja 5 millió forinttól legfeljebb a beruházás költségének mértékéig terjedő, kamattámogatott kölcsönt nyújt, melynek futamideje lakás-takarékpénztári megtakarítás esetén 5-8 év, maximum 10 év.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Allianz a szükséges felújítási, javítási munkálatok megtervezéséhez díjmentes műszaki felmérést és tanácsadást, a szükséges lépések meghatározásához pedig szakmai tanácsadást biztosít, teszi hozzá a vezérigazgató-helyettes. A felújításokat követően ismételt helyszíni felmérés dönt a vagyonbiztosítás további díjkedvezményeiről. "A felújítások idejére és a munkák során szükséges valamennyi anyagra és eszközre a kiegészítő felújítás-biztosítás nyújt teljes körű védelmet. A lefedett kockázatok között az elemi károk mellett a betöréses lopás és az épületrongálás is szerepel" - magyarázza Horváth Andrea. A 2010 februárjától június végéig kötött rongálásbiztosítással kiegészített lakóközösség-biztosítást 100 ezer forint értékű szolgáltatási díj nélküli rongálásbiztosítással egészíti ki a biztosító. Szintén ilyen pluszszolgáltatás jár a közösségnek, ha a lakóknak legalább a fele a lakásbiztosítását is az Allianznál köti.

A költségtudatos lakóközösségek pedig élhetnek a bank-biztosító keresztkedvezményekkel, állítja a vezérigazgató-helyettes, példaként említve, hogy amennyiben a lakóközösség új társasházi bankszámlát nyit, 7% biztosítási díjkedvezmény jár a lakóközösség-biztosítás díjából. Ezen bankszámla költségeiből további 25% tranzakciós díjkedvezmény érhető el, amennyiben a ház a díjakat csoportos beszedési megbízással egyenlíti ki. Ezen felül a biztosított lakóközösség valamennyi lakójának 5% partnerkedvezményt nyújt az Allianz otthonbiztosítása díjából.

Az Allianz április 30-ig várja a társasházak és a lakóközösségek pályázatait a Zöld, Játszó, Közös-és Gondoskodó programra valamint a Klíma különdíjra, míg a pályázati eredmények kihirdetése júniusban zajlik.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?