Mégis megmenekülhetnek a nyugdíjasok

Pénzcentrum
2009. november 4. 08:47

A szociális tárca egy évvel tovább fenntartaná az eredetileg 2009. december 31-ével megszűnő korengedményes nyugdíj intézményét - írja a Népszava.

A szociális tárca egy évvel meghosszabbítaná az eredetileg 2009. december 31-ével megszűnő korengedményes nyugdíj intézményét. Az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldala néhány módosítással támogatja a javaslatot, és a munkáltatók is érdekeltek az intézmény fenntartásában.

A tárca álláspontja szerint a hosszabbítást foglalkoztatáspolitikai eszköznek kell tekinteni, és mellette szól az is, hogy egyre kevesebben, évente csupán kétezren élnek vele.

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke úgy véli: ha megszűnne az intézmény, akkor az elbocsátott 55 éven felüliek szinte biztos, hogy 62 éves korukig segélyekből élnek majd, hiszen esélyük sincs újra elhelyezkedni.

Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója szerint azonban évtizedek óta az a nyugdíjrendszer legnagyobb problémája, hogy aki kiesik a munka világából, azt valamilyen módon nyugdíjazzák. El kellene végre dönteni, hogy ennek véget vetnek, vagy egy új problémára, a gazdasági válság munkaerőpiaci hatására is ezt a lehetőséget használják megoldásként - mondta.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Többfordulós egyeztetés után várhatóan decemberben dönt a kormány. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatása szerint jelenleg 8988 embernek folyósítanak koregedményes nyugdíjat.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. június 4. 07:02
A török líra öt év alatt 77 százalékot veszített értékéből az amerikai dollárral szemben írta hétfőn...
MEDIA1  |  2023. június 3. 16:18
Sokat sejtető bejegyzést tett közzé Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a közösségi...
Összkép  |  2023. június 2. 18:33
A 10-es években folytatódott a korábbi évtized népességfogyása, az elmúlt 20 évben összességében 594...
Bankmonitor  |  2023. június 2. 17:46
Jobban figyelsz a vagyontárgyaid biztonságára mint a saját testi épséged megőrzésére? Miért? Amit ed...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?