7 °C Budapest

Problémák az árvízvédelemben

Pénzcentrum
2009. október 20. 09:17

Több éve bizonytalanságban vannak a dolgozók amiatt, hogy mindeddig nem vezettek eddig eredményre az Árvízvédelmi és Belvízvédelmi Központi Szervezet Nonprofit Közhasznú Kft. ügyében a korábbi és jelenlegi tulajdonos közötti megbeszélések -írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Árvízvédelmi és Belvízvédelmi Központi Szervezet Nonprofit Közhasznú Kft-t 1996-ban az árvíz- és belvízvédekezés, a vízminőségi kárelhárítás feladatainak szervezésére hozták létre. A cég üzemelteti többek között a jégtörő hajókat is.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium -az egykori tulajdonos- kezdeményezésére 2007 márciusában kormányhatározat rendelkezett a nonprofit kft. végelszámolással történő megszüntetéséről. A megszüntetés azonban nem történt meg, mert 2008. január elsejétől a tulajdonosi jogok gyakorlója a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lett.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter 2009 szeptemberében ígéretet tett arra, hogy a közhasznú feladatokhoz kapcsolódó eszközállományt és a dolgozókat áthelyezik a vízügyi igazgatóságokhoz, de, mint kiderült, csak a jégtörőhajók személyzetét, a többi munkavállalót nem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?