13 °C Budapest

Nem kis dolga akadt a Generalinak

2009. október 15. 13:05

Az október 12-én kezdődő és azóta is tartó heves viharok és esőzések miatt folyamatosan érkeznek a kárbejelentések a Generali Biztosítóhoz. Csütörtök reggelre ugrásszerűen megnövekedett a bejelentések száma, amely következtében közel 1500 kárbejelentést regisztrált a biztosítótársaság az ország 400 településéről - közölte a Generali.

A viharok a legtöbb kárt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Zala megyében és Budapesten okozták. Az erős szél és esőzés következtében fák dőltek ki, tetők rongálódtak meg, tetőcserepek sérültek, épületkárok keletkeztek.

A Generali Biztosítónál csütörtökre két nagyobb, mintegy 4 - 4,5 millió forintra becsült kárt is regisztráltak (Sátoraljaújhelyen és Csengersimán), de Budapesten és környékén is több esetben keletkezett 1 millió forintot is meghaladó kár a biztosító ügyfeleinél.

A Generali folyamatosan, több csatornán fogadja a kárbejelentéseket (többek között a személyes ügyfélszolgálatokon, és a Generali TeleCenteren keresztül). A kisebb, 50 ezer forintot meg nem haladó károk esetében pedig telefonos kárrendezést is biztosít.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29