Az Allianz 2009-ben is igazi Társ a Házban

2009. június 16. 10:32

Hatodik alkalommal hirdette meg az Allianz 2009 februárjában a Társ a házban elnevezésű pályázatát, amelyben lakóközösség-biztosítással rendelkező társasházak és lakásszövetkezetek pályázhattak szűkebb környezetük megszépítésének finanszírozásáért. A korábbi évekhez hasonlóan több mint 200 pályázat érkezett. Négy kategóriában (Játszó, Zöld, Közös és Gondoskodó program) és az Allianz Banki különdíj odaítélésével közel 13 millió forintot kaptak a legsikeresebb pályázók.

A rendkívül ötletesen kidolgozott pályázatok között a népszerű Játszó kategóriában győri és budapesti közösségek nyertek. Mindkét esetben több mint 350 lakó összefogásával születtek meg a tervek, és a megvalósításban is szép számmal szorgoskodnak majd a szülők és a gyerekek. A budapesti lakóközösségben élő közel 100 itt élő gyerek örülhet majd az új, korszerű játszóhelyeknek, a győriek pedig a meglévő, már elavult játszótér biztonságos megújításának, korszerűsítésének.

A Közös programban 5 társasház lakóközössége valósíthatja meg a kikapcsolódást, egészséges életmódot szolgáló terveit, amelyeket kerti pihenők, grillezők, edzőterem, biciklitárolók és közös terasz kiépítésére nyújtottak be (a nyertesek Budapestről, Mosonmagyaróvárról, és Szegedről pályáztak).

Az idén a Zöld programban jászberényi, pécsi, győri, dunaföldvári és budapesti társasházak lakói kaptak támogatást lakókörnyezetükön zöldterületek és kertberendezések kialakítására, megújítására, növények beültetésére, a belső udvarok burkolására. Az angyalföldi közösség dézsás növényekkel, virágokkal szeretné barátságosabbá tenni a kövezett udvart és az épületet, a Pinceszer utcai lakásszövetkezet pedig az épületeket körülvevő parkot újítja fel.

Az idén a legtöbb pályázatot ismét a Gondoskodó program vonzotta. A zsűri számára nem volt könnyű döntést hozni és választani a közösségek biztonságát, hatékony és gazdaságosabb működését segítő számtalan terv között. A pályamunkák között végül szelektív hulladékgyűjtő állomások kialakítására, lépcsőházi ablakok cseréjére, világítás energiatakarékos korszerűsítésére, a lakókörnyezet miatt biztonságot jelentő kerítések kiépítésére kaptak támogatást. De szerepeltek a lakók biztonságos közlekedését szolgáló tervek is, mint például egy 155 éves épület lépcsőjének felújítása, és az idősek lépcsőzését megkönnyítő beruházás. Támogatást nyert Szécsény, Balassagyarmat, Sopron, Veszprém és Budapest egy-egy lakóközössége.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Allianz Bank különdíját egy budapesti, VII. kerületi 1910-ben épült bérház kapta balesetveszélyes villanyvezetékének felújítására, illetve egy békési ház kaputelefon-rendszerének korszerűsítésére.

Török Miklós, az Allianz Hungária Zrt. ügyvezetőigazgató-helyettese szerint a pályázat hatodik éve bizonyítja: sok olyan összetartó lakóközösség létezik, akik hajlandóak összefogni, időt és energiát áldozni a közös együttélés javításáért és a gondozott környezet fenntartásáért. Bízik abban, hogy ehhez az Allianz is hozzájárul immár hagyománynak tekinthető Társ a házban pályázatával. Ezért pályázatot terveik szerint 2010-ben ismét kiírják; az évek során megvalósult pályázatok addig is megtekinthetőek az internetes Lakóközösségi Tárlatban, a www.allianz.hu címen.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. november 29. 14:10
A Detekto néven indult oldal célja a hamis információk felismerésének és értelmezésének gyakorlása f...
Holdblog  |  2023. november 29. 14:08
Könnyen hihetnénk, hogy az előttünk álló téli hónapokban már semmilyen meglepetés sem érhet minket a...
Kiszámoló  |  2023. november 29. 09:25
Sorban kapom a panaszokat a Wise-ra hónapok óta. Valaki utalni akart, letiltották az utalást, adjon...
MNB Intézet  |  2023. november 28. 10:05
A versenyben másodikként sorra kerülő versenyzőre mindig nagy nyomás nehezedik. Így van ez a gazdasá...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem