1 °C Budapest

Az Allianz 2009-ben is igazi Társ a Házban

2009. június 16. 10:32

Hatodik alkalommal hirdette meg az Allianz 2009 februárjában a Társ a házban elnevezésű pályázatát, amelyben lakóközösség-biztosítással rendelkező társasházak és lakásszövetkezetek pályázhattak szűkebb környezetük megszépítésének finanszírozásáért. A korábbi évekhez hasonlóan több mint 200 pályázat érkezett. Négy kategóriában (Játszó, Zöld, Közös és Gondoskodó program) és az Allianz Banki különdíj odaítélésével közel 13 millió forintot kaptak a legsikeresebb pályázók.

A rendkívül ötletesen kidolgozott pályázatok között a népszerű Játszó kategóriában győri és budapesti közösségek nyertek. Mindkét esetben több mint 350 lakó összefogásával születtek meg a tervek, és a megvalósításban is szép számmal szorgoskodnak majd a szülők és a gyerekek. A budapesti lakóközösségben élő közel 100 itt élő gyerek örülhet majd az új, korszerű játszóhelyeknek, a győriek pedig a meglévő, már elavult játszótér biztonságos megújításának, korszerűsítésének.

A Közös programban 5 társasház lakóközössége valósíthatja meg a kikapcsolódást, egészséges életmódot szolgáló terveit, amelyeket kerti pihenők, grillezők, edzőterem, biciklitárolók és közös terasz kiépítésére nyújtottak be (a nyertesek Budapestről, Mosonmagyaróvárról, és Szegedről pályáztak).

Az idén a Zöld programban jászberényi, pécsi, győri, dunaföldvári és budapesti társasházak lakói kaptak támogatást lakókörnyezetükön zöldterületek és kertberendezések kialakítására, megújítására, növények beültetésére, a belső udvarok burkolására. Az angyalföldi közösség dézsás növényekkel, virágokkal szeretné barátságosabbá tenni a kövezett udvart és az épületet, a Pinceszer utcai lakásszövetkezet pedig az épületeket körülvevő parkot újítja fel.

Az idén a legtöbb pályázatot ismét a Gondoskodó program vonzotta. A zsűri számára nem volt könnyű döntést hozni és választani a közösségek biztonságát, hatékony és gazdaságosabb működését segítő számtalan terv között. A pályamunkák között végül szelektív hulladékgyűjtő állomások kialakítására, lépcsőházi ablakok cseréjére, világítás energiatakarékos korszerűsítésére, a lakókörnyezet miatt biztonságot jelentő kerítések kiépítésére kaptak támogatást. De szerepeltek a lakók biztonságos közlekedését szolgáló tervek is, mint például egy 155 éves épület lépcsőjének felújítása, és az idősek lépcsőzését megkönnyítő beruházás. Támogatást nyert Szécsény, Balassagyarmat, Sopron, Veszprém és Budapest egy-egy lakóközössége.

Az Allianz Bank különdíját egy budapesti, VII. kerületi 1910-ben épült bérház kapta balesetveszélyes villanyvezetékének felújítására, illetve egy békési ház kaputelefon-rendszerének korszerűsítésére.

Török Miklós, az Allianz Hungária Zrt. ügyvezetőigazgató-helyettese szerint a pályázat hatodik éve bizonyítja: sok olyan összetartó lakóközösség létezik, akik hajlandóak összefogni, időt és energiát áldozni a közös együttélés javításáért és a gondozott környezet fenntartásáért. Bízik abban, hogy ehhez az Allianz is hozzájárul immár hagyománynak tekinthető Társ a házban pályázatával. Ezért pályázatot terveik szerint 2010-ben ismét kiírják; az évek során megvalósult pályázatok addig is megtekinthetőek az internetes Lakóközösségi Tárlatban, a www.allianz.hu címen.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 2. 20:51
Péntek este ténylegesen is lehullt a lepel, adásba került a DK online tévécsatornájának első adása....
Holdblog  |  2022. december 2. 14:44
Ahogyan azt várni lehetett, a katari világbajnokság nem hagyta hidegen a közvéleményt. Annak ellenér...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Bankmonitor  |  2022. december 2. 07:54
Egyre többen keresik az eurós megtakarításokat abban a reményben, hogy ilyen módon hatékonyabban meg...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?