0 °C Budapest

Légikatasztrófa: milliókkal nőhet a fájdalomdíj

2009. június 2. 18:02

A legfrissebb hírek szerint a hétfő reggeli légikatasztrófa 228 áldozata között magyarok is vannak. A legtöbb utasbiztosításnál külön fizetnek a hozzátartozóknak, ha a biztosított légi balesetben hunyt el.

Az Air France 447-es járatának hétfőn veszett nyoma az Atlanti-óceán fölött. A gépen 228 ember - köztük négy magyar, két felnőtt és két gyerek - utazott.

A legtöbb utasbiztosítási szolgáltatásokat is kínáló biztosító - amellett, hogy jelentős összegeket fizet az elhunyt kedvezményezettjének- arra is ügyel, hogy külön összegekkel segítse a légikatasztrófában elhunytak családtagjait.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a biztosított külföldön bekövetkezett halála esetén a földi maradványok Magyarországra szállításáról a biztosító intézkedik, és megtéríti a földi maradványok hazaszállítási költségét.

A biztosítási esemény (baleset) bekövetkezése esetén a biztosító biztosítási szolgáltatásként jelentős összeget fizeti ki a biztosítottnak, halála esetén pedig - a kedvezményezett megnevezése hiányában - a biztosított örökösének.

Az elsősorban utasbiztosításokra szakosodott QBE Atlasz biztosító "Classic" csomagja baleseti halálnál 1,8 millió forinttal számol, a "Premium" csomagnál ez az összeg 2,5 millió, míg a "Privileg" biztosítás esetében 6 millió forint. Ha a biztosított légikatasztrófában veszti életét, a "Premium" plusz 2 millió, míg a "Privileg" plusz 6 millió forinttal ad többet (a "Classic" csomag nem számol külön díjat ezért az opcióért).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Allianz Útitárs utasbiztosítása baleseti eredetű halál esetén 2 illetve 5 millió forintot fizet a családnak. A légibalesetből következő halál esetén a három csomagból a legdrágább (790 forintos napidíjú) "Platina" biztosítást kötők kedvezményezettjei további 5 millió forinthoz juthatnak.

Az Európai Utasbiztosítás Zrt. utasbiztosításai a baleseti eredetű halál esetében 1,5 millió, 2 millió illetve 3 millió forintot fizetnek, csomagtól függően. A baleseti halál szolgáltatáson felüli légikatasztrófa-biztosítás csomagonként 500 ezer, 2 millió illetve 3 millió forint pluszt jelent.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 5. 15:22
Sitcom csatornává alakul az RTL KETTŐ. Olyan sorozatok érkeznek majd a csatornára mint a Kockafejek,...
Bankmonitor  |  2023. december 5. 12:53
Bizonyára te is szeretnéd, hogy a gyermekednek jó szakmája legyen, ahol sokat keres és a környezete...
Holdblog  |  2023. december 5. 12:18
Egy nagy beruházási és egy szabad szemmel nagy, de az előbbin belüli lakóingatlan-fejlesztés buborék...
Kiszámoló  |  2023. december 4. 09:53
Megjelent egy amerikai felmérés, ami az ősi kérdést firtatja: boldogok lennénk-e, ha több pénzünk le...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem