19 °C Budapest

Légikatasztrófa: milliókkal nőhet a fájdalomdíj

2009. június 2. 18:02

A legfrissebb hírek szerint a hétfő reggeli légikatasztrófa 228 áldozata között magyarok is vannak. A legtöbb utasbiztosításnál külön fizetnek a hozzátartozóknak, ha a biztosított légi balesetben hunyt el.

Az Air France 447-es járatának hétfőn veszett nyoma az Atlanti-óceán fölött. A gépen 228 ember - köztük négy magyar, két felnőtt és két gyerek - utazott.

A legtöbb utasbiztosítási szolgáltatásokat is kínáló biztosító - amellett, hogy jelentős összegeket fizet az elhunyt kedvezményezettjének- arra is ügyel, hogy külön összegekkel segítse a légikatasztrófában elhunytak családtagjait.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a biztosított külföldön bekövetkezett halála esetén a földi maradványok Magyarországra szállításáról a biztosító intézkedik, és megtéríti a földi maradványok hazaszállítási költségét.

A biztosítási esemény (baleset) bekövetkezése esetén a biztosító biztosítási szolgáltatásként jelentős összeget fizeti ki a biztosítottnak, halála esetén pedig - a kedvezményezett megnevezése hiányában - a biztosított örökösének.

Az elsősorban utasbiztosításokra szakosodott QBE Atlasz biztosító "Classic" csomagja baleseti halálnál 1,8 millió forinttal számol, a "Premium" csomagnál ez az összeg 2,5 millió, míg a "Privileg" biztosítás esetében 6 millió forint. Ha a biztosított légikatasztrófában veszti életét, a "Premium" plusz 2 millió, míg a "Privileg" plusz 6 millió forinttal ad többet (a "Classic" csomag nem számol külön díjat ezért az opcióért).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Allianz Útitárs utasbiztosítása baleseti eredetű halál esetén 2 illetve 5 millió forintot fizet a családnak. A légibalesetből következő halál esetén a három csomagból a legdrágább (790 forintos napidíjú) "Platina" biztosítást kötők kedvezményezettjei további 5 millió forinthoz juthatnak.

Az Európai Utasbiztosítás Zrt. utasbiztosításai a baleseti eredetű halál esetében 1,5 millió, 2 millió illetve 3 millió forintot fizetnek, csomagtól függően. A baleseti halál szolgáltatáson felüli légikatasztrófa-biztosítás csomagonként 500 ezer, 2 millió illetve 3 millió forint pluszt jelent.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55