17 °C Budapest

Légikatasztrófa: milliókkal nőhet a fájdalomdíj

2009. június 2. 18:02

A legfrissebb hírek szerint a hétfő reggeli légikatasztrófa 228 áldozata között magyarok is vannak. A legtöbb utasbiztosításnál külön fizetnek a hozzátartozóknak, ha a biztosított légi balesetben hunyt el.

Az Air France 447-es járatának hétfőn veszett nyoma az Atlanti-óceán fölött. A gépen 228 ember - köztük négy magyar, két felnőtt és két gyerek - utazott.

A legtöbb utasbiztosítási szolgáltatásokat is kínáló biztosító - amellett, hogy jelentős összegeket fizet az elhunyt kedvezményezettjének- arra is ügyel, hogy külön összegekkel segítse a légikatasztrófában elhunytak családtagjait.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a biztosított külföldön bekövetkezett halála esetén a földi maradványok Magyarországra szállításáról a biztosító intézkedik, és megtéríti a földi maradványok hazaszállítási költségét.

A biztosítási esemény (baleset) bekövetkezése esetén a biztosító biztosítási szolgáltatásként jelentős összeget fizeti ki a biztosítottnak, halála esetén pedig - a kedvezményezett megnevezése hiányában - a biztosított örökösének.

Az elsősorban utasbiztosításokra szakosodott QBE Atlasz biztosító "Classic" csomagja baleseti halálnál 1,8 millió forinttal számol, a "Premium" csomagnál ez az összeg 2,5 millió, míg a "Privileg" biztosítás esetében 6 millió forint. Ha a biztosított légikatasztrófában veszti életét, a "Premium" plusz 2 millió, míg a "Privileg" plusz 6 millió forinttal ad többet (a "Classic" csomag nem számol külön díjat ezért az opcióért).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Allianz Útitárs utasbiztosítása baleseti eredetű halál esetén 2 illetve 5 millió forintot fizet a családnak. A légibalesetből következő halál esetén a három csomagból a legdrágább (790 forintos napidíjú) "Platina" biztosítást kötők kedvezményezettjei további 5 millió forinthoz juthatnak.

Az Európai Utasbiztosítás Zrt. utasbiztosításai a baleseti eredetű halál esetében 1,5 millió, 2 millió illetve 3 millió forintot fizetnek, csomagtól függően. A baleseti halál szolgáltatáson felüli légikatasztrófa-biztosítás csomagonként 500 ezer, 2 millió illetve 3 millió forint pluszt jelent.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 14:37
Egy intézkedés következtében 6 településen válik elérhetetlenné a nemrég a 4iG által felvásárolt szo...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 11:05
Ha mérsékelten is, de már látszik a hevesen emelked hitelkamatok hatása a hitelpiaci keresleten. Enn...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?