14 °C Budapest

Hétvégi viharkárok: 1300 bejelentés, 60 milliós kárkifizetés

Pénzcentrum
2009. május 28. 10:47

Országosan közel 1 300 db kárbejelentés érkezett az Allianz Hungária Zrt.-hez a hétvégi viharok miatt. A leginkább érintett terület a dél-dunántúli régió, kiemelten Mohács, Pécs és Baja, bejelentéseinknek közel fele innen érkezett. A várható kárkifizetés összege megközelíti a 60 millió forintot, melyből szerdáig már 10 millió Ft kifizetése megtörtént a helyreállítási munkálatok mielőbbi elindítása érdekében.

Horváth Andrea, az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese elmondta: "a társaság kárszakértői soron kívül megkezdték a hétvégi károk felmérését. Az előzetes adatok alapján a hétvégi ítéletidő elsősorban a Dél-Dunántúlon, főként Baranya megyére volt jellemző. A térségből több mint 600 darab bejelentés érkezett, ebből 450 közvetlenül a vihar, 60-60 db pedig a jégverés, illetve a villámcsapások okozta károkkal kapcsolatos. A legtöbb kárt Mohácsról (233), Pécsről (162) és Bajáról (51) jelentették. A többi környező megyéből (Somogy, Tolna, Zala) a vihar okozta károk mellett a jégverés és a villámcsapás jelentett nagyobb gondokat."

Az Allianz Hungária a meteorológiai előrejelzéseket naprakészen figyeli, így a jelenlegihez hasonló (narancssárga riasztással előre jelzett) esetekben a korábbi évek káralakulását is figyelembe véve előre felméri a várható károkat. Viharkároknál lehetőség van telefonos kárrendezési eljárásra, amikor is az Allianz szakértő munkatársai az ügyfél telefonos megkeresése alkalmával, az általa elmondottak alapján, helyszíni szemle nélkül rendezik a károkat - természetesen abban az esetben, ha az ügyfél is elfogadja a telefonon felajánlott kártérítési összeget. A kisebb összegű károk gyors helyreállításához ezzel az egyszerűsített és ügyfélbarát eljárással társaságunk is aktívan hozzá tud járulni. Amennyiben a viharos időjárás nagyobb kárt okoz az épületben, mely veszélyezteti a lakhatást, társaságunk soron kívül kárelőleget utal ki, melynek segítségével gyorsan megkezdhető a helyreállítás, valamint megoldható a károsult ideiglenes elszállásolása is. A jelenlegi, és az ehhez hasonló kritikus helyzetekben az Allianz Hungária kiemelt figyelmet fordít ügyfeleinek gyors, és az aktuális igényekhez leginkább igazodó kiszolgálására.

A vezérigazgató-helyettes szerint a közeljövőben folytatódhatnak az ilyen és ehhez hasonló természeti események, így a következő kármegelőzési tanácsokat érdemes megfogadni: évente legalább egy alkalommal, de különösen előre jelzett, erős széllel járó időjárást követően javasolt a tetőburkolatok áttekintése, ugyanis a fedés sérülését egy esetleges vihar tovább rombolhatja, továbbá a fedés sérüléséből eredő nyíláson keresztül a csapadék az épületbe jutva károkat okozhat. Javasolt a ház előtti lefolyók, ereszcsatornák illetve átereszek rendszeres ellenőrzése és tisztítása a nem megfelelő csapadék-elvezetésből eredő beázási és elöntési károk megelőzése érdekében. Zivatar idején célszerű az elektromos készülékek csatlakozóit kihúzni a konnektorból a villámlás okozta túlfeszültségből eredő károk megelőzése érdekében.

Biztosított ingatlanunk mellett ne feledkezzünk meg autónk biztosításáról sem. Az átlagosnál hevesebb viharok esetén ugyanis előfordulhat, hogy az egyébként gondosan karbantartott épületünket is megbontja a viharos erejű szél és a lebomló épületrészek kárt tesznek a gépkocsinkban. Ebben az esetben az ingatlanban keletkezett károkat természetesen megtéríti társaságunk, azonban az autó káraira kizárólag a casco biztosítás nyújt fedezetet. Amennyiben a sajnálatos kár már bekövetkezett, akkor az alábbi tanácsokat érdemes megfontolni, betartani: a káresemény felfedezését követően elsőként arról kell meggyőződni, hogy van-e közvetlen életveszélyt jelentő károsodás az épületen.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha szükséges, mielőbb célszerű értesíteni a katasztrófa-védelmet vagy a tűzoltóságot a további károk bekövetkezése és az azzal járó esetleges személyi sérülések megelőzése érdekében. A tetőt ért kisebb károsodások esetén javasolt ideiglenes fóliázás készítése a sérült szakaszon, a további károk megelőzése érdekében. A kárszakértő megérkezéséig javasolt a káresetből visszamaradó törmelékek megőrzése, mely a pontos kárfelmérést segítni, így a kárfelmérés és a kifizetés menete is gyorsítható. Ha ügyfelünknek lehetősége van rá, a keletkezett károsodások lefotózásával szintén segítheti az egyszerűbb kárfelmérést.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 25. 12:53
A közkedvelt lakástakarék-pénztárak tavaly új erőre kaptak, jelenleg már 3 szolgáltató is verseng eg...
MEDIA1  |  2024. április 25. 11:54
A Médiatanács szerint megsértette a médiatörvényt a Trendmania című műsor.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem