Hétvégi viharkárok: 1300 bejelentés, 60 milliós kárkifizetés

Pénzcentrum
2009. május 28. 10:47

Országosan közel 1 300 db kárbejelentés érkezett az Allianz Hungária Zrt.-hez a hétvégi viharok miatt. A leginkább érintett terület a dél-dunántúli régió, kiemelten Mohács, Pécs és Baja, bejelentéseinknek közel fele innen érkezett. A várható kárkifizetés összege megközelíti a 60 millió forintot, melyből szerdáig már 10 millió Ft kifizetése megtörtént a helyreállítási munkálatok mielőbbi elindítása érdekében.

Horváth Andrea, az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese elmondta: "a társaság kárszakértői soron kívül megkezdték a hétvégi károk felmérését. Az előzetes adatok alapján a hétvégi ítéletidő elsősorban a Dél-Dunántúlon, főként Baranya megyére volt jellemző. A térségből több mint 600 darab bejelentés érkezett, ebből 450 közvetlenül a vihar, 60-60 db pedig a jégverés, illetve a villámcsapások okozta károkkal kapcsolatos. A legtöbb kárt Mohácsról (233), Pécsről (162) és Bajáról (51) jelentették. A többi környező megyéből (Somogy, Tolna, Zala) a vihar okozta károk mellett a jégverés és a villámcsapás jelentett nagyobb gondokat."

Az Allianz Hungária a meteorológiai előrejelzéseket naprakészen figyeli, így a jelenlegihez hasonló (narancssárga riasztással előre jelzett) esetekben a korábbi évek káralakulását is figyelembe véve előre felméri a várható károkat. Viharkároknál lehetőség van telefonos kárrendezési eljárásra, amikor is az Allianz szakértő munkatársai az ügyfél telefonos megkeresése alkalmával, az általa elmondottak alapján, helyszíni szemle nélkül rendezik a károkat - természetesen abban az esetben, ha az ügyfél is elfogadja a telefonon felajánlott kártérítési összeget. A kisebb összegű károk gyors helyreállításához ezzel az egyszerűsített és ügyfélbarát eljárással társaságunk is aktívan hozzá tud járulni. Amennyiben a viharos időjárás nagyobb kárt okoz az épületben, mely veszélyezteti a lakhatást, társaságunk soron kívül kárelőleget utal ki, melynek segítségével gyorsan megkezdhető a helyreállítás, valamint megoldható a károsult ideiglenes elszállásolása is. A jelenlegi, és az ehhez hasonló kritikus helyzetekben az Allianz Hungária kiemelt figyelmet fordít ügyfeleinek gyors, és az aktuális igényekhez leginkább igazodó kiszolgálására.

A vezérigazgató-helyettes szerint a közeljövőben folytatódhatnak az ilyen és ehhez hasonló természeti események, így a következő kármegelőzési tanácsokat érdemes megfogadni: évente legalább egy alkalommal, de különösen előre jelzett, erős széllel járó időjárást követően javasolt a tetőburkolatok áttekintése, ugyanis a fedés sérülését egy esetleges vihar tovább rombolhatja, továbbá a fedés sérüléséből eredő nyíláson keresztül a csapadék az épületbe jutva károkat okozhat. Javasolt a ház előtti lefolyók, ereszcsatornák illetve átereszek rendszeres ellenőrzése és tisztítása a nem megfelelő csapadék-elvezetésből eredő beázási és elöntési károk megelőzése érdekében. Zivatar idején célszerű az elektromos készülékek csatlakozóit kihúzni a konnektorból a villámlás okozta túlfeszültségből eredő károk megelőzése érdekében.

Biztosított ingatlanunk mellett ne feledkezzünk meg autónk biztosításáról sem. Az átlagosnál hevesebb viharok esetén ugyanis előfordulhat, hogy az egyébként gondosan karbantartott épületünket is megbontja a viharos erejű szél és a lebomló épületrészek kárt tesznek a gépkocsinkban. Ebben az esetben az ingatlanban keletkezett károkat természetesen megtéríti társaságunk, azonban az autó káraira kizárólag a casco biztosítás nyújt fedezetet. Amennyiben a sajnálatos kár már bekövetkezett, akkor az alábbi tanácsokat érdemes megfontolni, betartani: a káresemény felfedezését követően elsőként arról kell meggyőződni, hogy van-e közvetlen életveszélyt jelentő károsodás az épületen.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha szükséges, mielőbb célszerű értesíteni a katasztrófa-védelmet vagy a tűzoltóságot a további károk bekövetkezése és az azzal járó esetleges személyi sérülések megelőzése érdekében. A tetőt ért kisebb károsodások esetén javasolt ideiglenes fóliázás készítése a sérült szakaszon, a további károk megelőzése érdekében. A kárszakértő megérkezéséig javasolt a káresetből visszamaradó törmelékek megőrzése, mely a pontos kárfelmérést segítni, így a kárfelmérés és a kifizetés menete is gyorsítható. Ha ügyfelünknek lehetősége van rá, a keletkezett károsodások lefotózásával szintén segítheti az egyszerűbb kárfelmérést.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 2. 22:36
A 444 információi szerint hozzávetlegesen 3 milliárd forintba kerül az államnak, hogy átveszi a korm...
Bankmonitor  |  2022. október 2. 12:30
A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A B...
Holdblog  |  2022. október 2. 07:00
Archívumunkból (2020) Magyarországon a rendszerváltás utáni években kiépült egy hazai tulajdonb...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?