5 °C Budapest

Munkanélküliségi védelem az Union Biztosítónál is

2009. április 27. 16:30

A magyar biztosítási piac egyik leginnovatívabb szereplője, az Union Biztosító munkanélküliségre és keresőképtelenségre vonatkozó biztosításokkal lépett a piacra.

"Mind a nemzetgazdaság, mind az egyén szempontjából a munkanélküliség a jelenlegi gazdasági helyzet egyik kulcs problémája. Célunk, hogy ügyfeleink számára minden élethelyzetnek megfelelő, megnyugtató biztosítási védelmet nyújthassunk. Ennek a portfoliónak fontos eleme lehet a jövőben egy ilyen típusú biztosítás." - közölte Zsoldos Miklós, az Union elnök-vezérigazgatója.

Az Union Biztosító 2008. szeptemberében végzett piackutatása szerint a magyar lakosság a daganatos megbetegedések után a munkanélküliségtől tartott leginkább. A felmérés 2008 szeptemberében készült, így az azóta eltelt időszak gazdasági környezete valószínűleg tovább növelte az igényt egy munkanélküliség esetére szolgáltatást nyújtó biztosítás iránt. A kutatás szerint minél alacsonyabb végzettségű valaki, annál nagyobb félelmet táplál benne az a gondolat, hogy munkanélkülivé válhat. Leginkább az Észak-alföldön (67,3%) és Dél-Dunántúlon (67,1%) élők tartanak a munkahely elvesztésétől, de a Közép-Dunántúlon is, ahol a legkevésbé félnek ettől, minden második ember (49,2) fejében megfordul az állástalanság gondolata.

Az Union kétféle biztosítást nyújt munkanélküliség és tartós keresőképtelenség esetére. Az egyik konstrukció keretében a biztosító az Erste Bank jelzáloghiteleihez kapcsolódóan három termékcsomagot kínál. A biztosítások új, vagy már meglévő jelzáloghitelekhez vehetők igénybe. A törlesztésvédelmi biztosítás segítségével az ügyfél munkanélküliként is fizetni tudja lakáshitelének törlesztő részleteit. Az Union munkanélküliség és átmeneti keresőképtelenség esetén biztosítja a hiteltörlesztést és az ahhoz kapcsolódó életbiztosítás havi díjának fizetését, az újbóli munkába állásig, akár 6 hónapig. A biztosítás díja csak az induló hitelösszegtől függ. A biztosítás díjának meghatározásakor a biztosító a piac legtöbb szereplőjétől eltérően nem tesz különbséget az ügyfelek között nem, életkor, iskolai végzettség és munkanélküliség szempontjából veszélyeztetett régió szerint.

Ezen kívül a biztosító bizonyos életbiztosításai mellé is nyújt munkanélküliségre és keresőképtelenségre szóló biztosítást. Ez a biztosítás banktól függetlenül elősegíti a hitel törlesztőrészleteinek és az életbiztosítás díjának fizetését akár 12 hónap munkanélküliség vagy átmeneti keresőképtelenség esetén. Amennyiben az ügyfél tartósan, 60 napot meghaladó ideig regisztrált munkanélkülivé válik, vagy tartósan betegállományba kerül, az Union átvállalja az életbiztosítás díjának fizetését, a biztosítási összeg fennmaradó részét pedig a rendelkezésére bocsátja, amiből pl. a bankhitel törleszthető.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 18:22
Nádai Anikó több évadon keresztül vezette az RTL reality-jének esti összefoglalóit és az élő show-ka...
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?