Munkanélküliségi védelem az Union Biztosítónál is

2009. április 27. 16:30

A magyar biztosítási piac egyik leginnovatívabb szereplője, az Union Biztosító munkanélküliségre és keresőképtelenségre vonatkozó biztosításokkal lépett a piacra.

"Mind a nemzetgazdaság, mind az egyén szempontjából a munkanélküliség a jelenlegi gazdasági helyzet egyik kulcs problémája. Célunk, hogy ügyfeleink számára minden élethelyzetnek megfelelő, megnyugtató biztosítási védelmet nyújthassunk. Ennek a portfoliónak fontos eleme lehet a jövőben egy ilyen típusú biztosítás." - közölte Zsoldos Miklós, az Union elnök-vezérigazgatója.

Az Union Biztosító 2008. szeptemberében végzett piackutatása szerint a magyar lakosság a daganatos megbetegedések után a munkanélküliségtől tartott leginkább. A felmérés 2008 szeptemberében készült, így az azóta eltelt időszak gazdasági környezete valószínűleg tovább növelte az igényt egy munkanélküliség esetére szolgáltatást nyújtó biztosítás iránt. A kutatás szerint minél alacsonyabb végzettségű valaki, annál nagyobb félelmet táplál benne az a gondolat, hogy munkanélkülivé válhat. Leginkább az Észak-alföldön (67,3%) és Dél-Dunántúlon (67,1%) élők tartanak a munkahely elvesztésétől, de a Közép-Dunántúlon is, ahol a legkevésbé félnek ettől, minden második ember (49,2) fejében megfordul az állástalanság gondolata.

Az Union kétféle biztosítást nyújt munkanélküliség és tartós keresőképtelenség esetére. Az egyik konstrukció keretében a biztosító az Erste Bank jelzáloghiteleihez kapcsolódóan három termékcsomagot kínál. A biztosítások új, vagy már meglévő jelzáloghitelekhez vehetők igénybe. A törlesztésvédelmi biztosítás segítségével az ügyfél munkanélküliként is fizetni tudja lakáshitelének törlesztő részleteit. Az Union munkanélküliség és átmeneti keresőképtelenség esetén biztosítja a hiteltörlesztést és az ahhoz kapcsolódó életbiztosítás havi díjának fizetését, az újbóli munkába állásig, akár 6 hónapig. A biztosítás díja csak az induló hitelösszegtől függ. A biztosítás díjának meghatározásakor a biztosító a piac legtöbb szereplőjétől eltérően nem tesz különbséget az ügyfelek között nem, életkor, iskolai végzettség és munkanélküliség szempontjából veszélyeztetett régió szerint.

Ezen kívül a biztosító bizonyos életbiztosításai mellé is nyújt munkanélküliségre és keresőképtelenségre szóló biztosítást. Ez a biztosítás banktól függetlenül elősegíti a hitel törlesztőrészleteinek és az életbiztosítás díjának fizetését akár 12 hónap munkanélküliség vagy átmeneti keresőképtelenség esetén. Amennyiben az ügyfél tartósan, 60 napot meghaladó ideig regisztrált munkanélkülivé válik, vagy tartósan betegállományba kerül, az Union átvállalja az életbiztosítás díjának fizetését, a biztosítási összeg fennmaradó részét pedig a rendelkezésére bocsátja, amiből pl. a bankhitel törleszthető.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2024. május 25. 18:23
Kilencéves lett az Összkép. Köszönjük 18 ezer olvasónknak, hogy az előző születésnapunk óta időt for...
MEDIA1  |  2024. május 25. 14:51
A kormánypárti Mediaworks / KESMA megyei napilapja éppen akkor tette ingyenessé a Magyar Pétert lejá...
Buxelliott  |  2024. május 25. 10:11
A magyar piacra leselkedő veszélyes helyzetről az elemzés végén teszek említést. Addig is nézzük, ho...
Holdblog  |  2024. május 25. 08:00
Az elhúzódó gyerekkor, a végtelenbe tartó erőforrásigények vagy a követhetetlen változások felelősek...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem