20 °C Budapest

Munkanélküliségi védelem az Union Biztosítónál is

2009. április 27. 16:30

A magyar biztosítási piac egyik leginnovatívabb szereplője, az Union Biztosító munkanélküliségre és keresőképtelenségre vonatkozó biztosításokkal lépett a piacra.

"Mind a nemzetgazdaság, mind az egyén szempontjából a munkanélküliség a jelenlegi gazdasági helyzet egyik kulcs problémája. Célunk, hogy ügyfeleink számára minden élethelyzetnek megfelelő, megnyugtató biztosítási védelmet nyújthassunk. Ennek a portfoliónak fontos eleme lehet a jövőben egy ilyen típusú biztosítás." - közölte Zsoldos Miklós, az Union elnök-vezérigazgatója.

Az Union Biztosító 2008. szeptemberében végzett piackutatása szerint a magyar lakosság a daganatos megbetegedések után a munkanélküliségtől tartott leginkább. A felmérés 2008 szeptemberében készült, így az azóta eltelt időszak gazdasági környezete valószínűleg tovább növelte az igényt egy munkanélküliség esetére szolgáltatást nyújtó biztosítás iránt. A kutatás szerint minél alacsonyabb végzettségű valaki, annál nagyobb félelmet táplál benne az a gondolat, hogy munkanélkülivé válhat. Leginkább az Észak-alföldön (67,3%) és Dél-Dunántúlon (67,1%) élők tartanak a munkahely elvesztésétől, de a Közép-Dunántúlon is, ahol a legkevésbé félnek ettől, minden második ember (49,2) fejében megfordul az állástalanság gondolata.

Az Union kétféle biztosítást nyújt munkanélküliség és tartós keresőképtelenség esetére. Az egyik konstrukció keretében a biztosító az Erste Bank jelzáloghiteleihez kapcsolódóan három termékcsomagot kínál. A biztosítások új, vagy már meglévő jelzáloghitelekhez vehetők igénybe. A törlesztésvédelmi biztosítás segítségével az ügyfél munkanélküliként is fizetni tudja lakáshitelének törlesztő részleteit. Az Union munkanélküliség és átmeneti keresőképtelenség esetén biztosítja a hiteltörlesztést és az ahhoz kapcsolódó életbiztosítás havi díjának fizetését, az újbóli munkába állásig, akár 6 hónapig. A biztosítás díja csak az induló hitelösszegtől függ. A biztosítás díjának meghatározásakor a biztosító a piac legtöbb szereplőjétől eltérően nem tesz különbséget az ügyfelek között nem, életkor, iskolai végzettség és munkanélküliség szempontjából veszélyeztetett régió szerint.

Ezen kívül a biztosító bizonyos életbiztosításai mellé is nyújt munkanélküliségre és keresőképtelenségre szóló biztosítást. Ez a biztosítás banktól függetlenül elősegíti a hitel törlesztőrészleteinek és az életbiztosítás díjának fizetését akár 12 hónap munkanélküliség vagy átmeneti keresőképtelenség esetén. Amennyiben az ügyfél tartósan, 60 napot meghaladó ideig regisztrált munkanélkülivé válik, vagy tartósan betegállományba kerül, az Union átvállalja az életbiztosítás díjának fizetését, a biztosítási összeg fennmaradó részét pedig a rendelkezésére bocsátja, amiből pl. a bankhitel törleszthető.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07