12 °C Budapest

Szigorúbb elbírálás a jövedelemkiesés-biztosításoknál

Pénzcentrum
2008. december 11. 13:15

Az elmúlt két hónapban kiemelkedő népszerűségre tett szert Magyarországon a Biztosítás.hu internetes portálon idén május óta elérhető Havi Fix Jövedelemkiesés-biztosítás. Köszönhető ez annak is, hogy a világpiaci válság gyors begyűrűzésével Magyarországot is elérte az a munkaerő piaci fenyegetettség, ami az elkövetkező 12 hónapban akár 100.000 hazai munkavállaló elbocsátását eredményezheti.

Az állások bizonytalanná válása egyre több embert sarkall arra, hogy a munkanélküliségre és hosszan tartó betegség esetére szóló biztosítást - a lakás vagy a casco biztosításokhoz hasonlóan - alapvető biztosításnak tekintse.

Erre azonban időben kell gondolni, mert amennyiben egy cégnél már bejelentették a létszámleépítést, vagy ennél is rosszabb, csődeljárást, végelszámolást kezdeményeztek, a biztosító már nem tudja befogadni a cégtől érkező jelentkezőket.

"Lakásbiztosítást sem tudunk akkor kötni, ha már ég a házunk és a Jövedelemkiesés- biztosítástól sem várható el, hogy olyanoknak adjon fedezetet, akik gyakorlatilag már károsultak, mert ez a többi biztosítottat érintené hátrányosan" - mondta Rácz István a Biztositas.hu ügyvezetője.

Azok, tehát akik felmondás alatt állnak, már nem köthetik meg a biztosítást. Vannak továbbá bizonyos szektorok, amelyek kiemelten érintettek a válságban (mint például a luxustermékeket előállító iparágak vagy a gépjárműipar). Ezeknél a biztosító egyedileg mérlegeli a jelentkezőket, és csak szigorú kockázat-elbírálás után fogad be ügyfeleket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A felelősen gondolkodók számára tehát megoldást és biztonságot jelenthet a Havi Fix Jövedelemkiesés-biztosítás, amely támasza lehet mind az egyénnek, mind a családjának. Ehhez azonban előre kell gondolkodnunk, és időben kell szerződést kötnünk.

A biztosítás munkanélküliség esetén a választott biztosítási összeget téríti, havi 40-től 120 ezer forintig, míg hosszan tartó betegség (táppénz) esetén ez az összeg 20-tól 60 ezer forintig terjedhet. Az interneten átlag havi 2-3 ezer forintért megköthető biztosítás növekvő népszerűségét bizonyítja, hogy mind az alacsony, mind a magas keresettel rendelkező munkavállalók nagy számban érdeklődnek a termék iránt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06