13 °C Budapest

Kinevezték az AXA Biztosító Zrt. új vezérigazgatóját!

Pénzcentrum
2008. november 27. 10:10

Az AXA Biztosító Zrt. vezérigazgatói posztját december 1-jétől Kósa Zoltán tölti be. A szakember kinevezését megelőzően az Allianz Hungária élet- és személybiztosításokért felelős ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

Kósa Zoltán szakmai pályafutását 1995-ben az ÁB-AEGON Biztosító marketing előadójaként kezdte. Ezt követően, 1996-től 12 éven át az Allianz Hungária Biztosítónál (korábban Hungária Biztosító) dolgozott. 2001-ig a társaság életbiztosítási üzletágának értékesítési és marketing területén tevékenykedett, majd 2001-ben az életbiztosítási termékfejlesztés vezetője lett. 2003-tól előbb főosztályvezetőként, majd ügyvezető igazgatóként vezette az Allianz Hungária életbiztosítási területét.

Pályafutása során komoly tapasztalatokra tett szert az élet- és személybiztosítások körébe tartozó termékek és szolgáltatások kidolgozása és menedzselése, az értékesítési csatornák fejlesztése, valamint az üzletághoz kötődő termékportfoliók kezelésének és ellenőrzésének felügyelete terén.

Kósa Zoltán (36 éves) a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát 1995-ben, ezt követően pedig a budapesti Számalk Open Business School-ban folytatott menedzsment tanulmányokat. Magyar anyanyelvén kívül folyékonyan beszél angolul.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20