22 °C Budapest

Ilyet még nem láttunk: mivel újít az Uniqa?

Pénzcentrum
2008. november 5. 11:47

Pay as you drive elnevezéssel, azonban tartalmilag kissé más, ugyanakkor egyedi megoldással újít Magyarországon az Uniqa biztosító. Az idei kampányban pedig igyekeznek nem csak az új ügyfeleket, hanem a régieket is elégedetté tenni - hangsúlyozták mai sajtótájékoztatójukon.

A szóban forgó SafeLine biztosítás lényege, hogy az UNIQA a kgfb és a casco díjából visszatérít 5 százalékot azoknak, akik a beépített GPS adatai szerint 10 ezer kilométernél kevesebbet vezetnek kocsijukkal egy év alatt. Maga a biztosítási szolgáltatás nem csupán ebből áll, hanem a beépített GPS-ből, amely egy ütközésérzékelővel, illetve egy vészjelző gombbal áll összefüggésben.

Ertl Pál, a biztosító igazgatósági tagja szerint a SafeLine egyedülálló hazai megoldás, a tesztprogramot pedig november elsejétől indították el. A díjképzés során eddig még nem tudták figyelembe venni, hogy milyen a futásteljesítmény, a kocsit milyen körülmények között és milyen hosszan használják, pedig ez igen lényeges lenne, ugyanis az adatok azt mutatják, hogy aki kevesebbet vezet, annak szignifikánssan sokkal kevesebb káreseménye történik.

A GPS egység rendelkezik egy pánik gombbal, illetve egy CrashSensorral, ami a lassulási adatok alapján automatikusan értesíti a központot, akik az előre megadott két telefonszámon megpróbálják elérni a vezetőt (ezzel kiszűrik a vaklármát), s ha egyiken sem érkezik válasz, úgy értesítik a mentőket.

A SafeLine igényléséhez kapcsolódik egy 10 százalékos kgfb-kedvezmény, s egy 20 százalékos casco-kedvezmény is. A termékkel azokat kívánják megcélozni, akik keveset vezetnek, az olyan családokat, ahol több kocsi is van. A várható költségekről azonban még nem nyilatkoztak, mivel még csupán tesztelés alatt van a rendszer. Az előzetes tervek szerint havi lízingdíjért cserébe kínálják ezt a szolgáltatást, amely nem lesz nagyobb 15 eurónál.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tervek szerint a jövő év második negyedévében jelenhet meg élesben a termék.

A kötelező kapcsán az igazgatósági tag úgy nyilatkozott, szeretnék megtartani piaci helyüket. Célcsoportjuk a 30 év feletti magánszemélyek kiterjesztve a 26-29 éves csoportra (újdonság az alacsonyabb korcsoportra is nyitás), valamint jogi személyek személygépjárművei és kishaszongépjárművei. Összesen 14 féle kedvezményt kínálnak, miközben a bonus-malus-szorzók nem változtak. A kedvezmények maximuma 30 százalék, kivéve ha SafeLine-t is igénybe vesznek, ebben az esetben 40 százalékra módosul a felső korlát.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 18:24
Az állami tévécsatorna januárban megújult msora az ünnepi hétvégén folytatódik.
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?