13 °C Budapest

Ilyet még nem láttunk: mivel újít az Uniqa?

Pénzcentrum
2008. november 5. 11:47

Pay as you drive elnevezéssel, azonban tartalmilag kissé más, ugyanakkor egyedi megoldással újít Magyarországon az Uniqa biztosító. Az idei kampányban pedig igyekeznek nem csak az új ügyfeleket, hanem a régieket is elégedetté tenni - hangsúlyozták mai sajtótájékoztatójukon.

A szóban forgó SafeLine biztosítás lényege, hogy az UNIQA a kgfb és a casco díjából visszatérít 5 százalékot azoknak, akik a beépített GPS adatai szerint 10 ezer kilométernél kevesebbet vezetnek kocsijukkal egy év alatt. Maga a biztosítási szolgáltatás nem csupán ebből áll, hanem a beépített GPS-ből, amely egy ütközésérzékelővel, illetve egy vészjelző gombbal áll összefüggésben.

Ertl Pál, a biztosító igazgatósági tagja szerint a SafeLine egyedülálló hazai megoldás, a tesztprogramot pedig november elsejétől indították el. A díjképzés során eddig még nem tudták figyelembe venni, hogy milyen a futásteljesítmény, a kocsit milyen körülmények között és milyen hosszan használják, pedig ez igen lényeges lenne, ugyanis az adatok azt mutatják, hogy aki kevesebbet vezet, annak szignifikánssan sokkal kevesebb káreseménye történik.

A GPS egység rendelkezik egy pánik gombbal, illetve egy CrashSensorral, ami a lassulási adatok alapján automatikusan értesíti a központot, akik az előre megadott két telefonszámon megpróbálják elérni a vezetőt (ezzel kiszűrik a vaklármát), s ha egyiken sem érkezik válasz, úgy értesítik a mentőket.

A SafeLine igényléséhez kapcsolódik egy 10 százalékos kgfb-kedvezmény, s egy 20 százalékos casco-kedvezmény is. A termékkel azokat kívánják megcélozni, akik keveset vezetnek, az olyan családokat, ahol több kocsi is van. A várható költségekről azonban még nem nyilatkoztak, mivel még csupán tesztelés alatt van a rendszer. Az előzetes tervek szerint havi lízingdíjért cserébe kínálják ezt a szolgáltatást, amely nem lesz nagyobb 15 eurónál.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tervek szerint a jövő év második negyedévében jelenhet meg élesben a termék.

A kötelező kapcsán az igazgatósági tag úgy nyilatkozott, szeretnék megtartani piaci helyüket. Célcsoportjuk a 30 év feletti magánszemélyek kiterjesztve a 26-29 éves csoportra (újdonság az alacsonyabb korcsoportra is nyitás), valamint jogi személyek személygépjárművei és kishaszongépjárművei. Összesen 14 féle kedvezményt kínálnak, miközben a bonus-malus-szorzók nem változtak. A kedvezmények maximuma 30 százalék, kivéve ha SafeLine-t is igénybe vesznek, ebben az esetben 40 százalékra módosul a felső korlát.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 11:52
A Media1 információi szerint megszűnik a Comedy Central Family nevű televíziós csatorna.
Holdblog  |  2024. április 18. 08:28
Az elektromos autók térnyerésének nagy nyertesei között lehetnek a lítiumot kitermelő bányatársaságo...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 07:54
A Manna FM Valódi Nők című műsorának vendége volt Süle-Szigeti Bulcsú, a Bankmonitor nyugdíjszakértő...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 21:41
Az Eurostat ábrája arról, hogy melyik uniós ország mennyit költ az egészségügyre a GDP arányában. (M...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm