22 °C Budapest

Jól jár a KÖBE a MÁV-sztorival

Pénzcentrum
2008. augusztus 6. 10:13

Kedd délután négy órára elérte a 20 ezret a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon kötött új kötelező biztosítások száma. A Netrisk.hu a nagyobb forgalmú biztosításközvetítő portálok közül egyedüliként kínálja fel a MÁV Biztosító Egyesület ügyfeleinek az összes biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) ajánlatát.

A 14 biztosítótársaság között az első 20 ezer kötés során kialakult erősorrend azt mutatja, hogy a biztosítóválasztásban az ár ugyan nem az egyetlen szempont, de meghatározó tényező maradt. A MÁV Biztosítónál történtek nem riasztották el az autósokat a biztosítási egyesületektől sem.

Míg a KÖBÉ-t a múlt évi kgfb kampányban az ügyfelek 6,3 százaléka választotta, az egyesület részesedése az új kötésekből most meghaladja a 11 százalékot. A TIR biztosítási egyesületet választók aránya kisebb mértékben ugyan, de szintén emelkedett: 5,2 százalékról 6,9 százalékra. Eközben a két piacvezető biztosítót, a Generalit és az Allianzot kisebb arányban választják, igaz, nagyobb arányban annál, amit tarifáik indokolnának. Az Allianz részesedése a múlt év november-decemberi 11 százalékkal szemben most 7,3 százalék, míg a Generalié az akkori 5,6 százalékhoz képest 2,1 százalék.

A Generali "fapados" biztosítója, a Genertel ugyanakkor az új kötések 22,3 százalékát viszi el. (Tavaly év végén részesedése 16,7 százalék volt.) A leglátványosabb előretörést - a KÖBE mellett - a K&H Biztosító mutatja, amelyet a novemberi 5,6 százalékkal szemben a MÁV ügyfeleinek 21,3 százaléka választ jelenleg.

A Netrisk.hu a MÁV ügyfeleinek kérésére új szolgáltatást vezetett be. A biztosítási ajánlatok összehasonlítása, az új kötelező biztosítás kiválasztása után ügyfeleink választhatnak új kgfb szerződésük azonnali érvényessége, és az augusztus 15-i érvényességi kezdet között, mely naptól korábbi biztosításuk hivatalosan is érvényét veszti. Társaságunk ugyanakkor külön felhívta, és ezúton is felhívja a MÁV Biztosító ügyfeleinek figyelmét arra, hogy a MÁV jelenleg sem tudja garantálni az ügyfelei által okozott károk megtérítését. Ezért a Netrisk.hu azt ajánlja minden ügyfelének, hogy új kötelező biztosítását minél előbb, és azonnali (másnap 0 órával kezdődő) érvényességgel kösse meg, mentesülve ezzel a további extra kockázatoktól. Társaságunk augusztus 15-ig gyorsított eljárásban intézi az átszerződéseket. A MÁV Biztosító ügyfeleinek tájékoztatására külön call centert indítottunk. A MÁV Teleinfo (06-1-577-6255) reggel héttől este tíz óráig megerősített létszámban várja a hívásokat a hétvégén is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A MÁV Biztosító működési engedélyének visszavonásával augusztus 15-én nem csak a kötelező, de az ott kötött lakás és casco biztosításokra is megszűnik a MÁV kockázatvállalása. A Netrisk.hu "lakásbiztosítás", illetve "casco biztosítás" menőpontjában lehetőség nyílik ezen szerződések megkötésére is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 18:24
Az állami tévécsatorna januárban megújult msora az ünnepi hétvégén folytatódik.
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?