Már utasbiztosítást is az ATM-ből

Pénzcentrum
2008. június 23. 12:34

Az OTP bankjegy-automatáinál egyre több szolgáltatás érhető el, a mobilegyenleg-feltöltésen túl akár lottózni vagy számlát befizetni is lehet. A legnagyobb hazai hitelintézet ATM-jei által kínált lehetőségek köre új szolgáltatással bővült: 2008 júniusától már utasbiztosításukat is megköthetik itt az ügyfelek.

Nyugat-Európában a külföldre utazók több mint 70 százaléka köt utasbiztosítást, Magyarországon ez az arány évek óta 35 százalék körül mozog. Az utasbiztosítás megkötésével a napi néhány száz forintos díj ellenében a biztosító több millió forintos kockázatot vállal át. Az Európai Egészségkártya mellett sokan a - gyakran csak csekély összegű fedezetet nyújtó - bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításra számítanak, és csak külföldön döbbennek rá az orvosi ellátás költségeinek nagyságára. Emellett idegen környezetben nehézséget okozhat például orvosok, kórházak, szerelők, autómentők megtalálása, a betegszállítás vagy az idő előtti hazautazás megszervezése is. Az ügyfelek tájékoztatása ezért továbbra is jelentős feladat - hangsúlyozza Karsai Márta, az OTP Garancia Biztosító Nemzetközi Biztosítási Főosztályának vezetője.

Ugyancsak fontos, hogy egyre több helyen tegyük lehetővé, hogy ügyfeleink kényelmesen, kedvező feltételekkel köthessék meg utasbiztosításukat - fűzi hozzá a főosztályvezető. Az OTP Garancia Biztosító utasbiztosítása eddig is számos helyen volt elérhető - üzletkötőinél, az OTP Bank munkatársainál, az OTP Bank elektronikus szolgáltatásán keresztül, számos utazási irodában és 2005 novemberétől már a biztosító honlapján is. Az idei utazási főszezon újdonsága, hogy immár az OTP bankjegy-automatáknál is megköthető az utasbiztosítás.

Az OTP Bank és az OTP Garancia Biztosító új szolgáltatásával, az ATM Utasbiztosítás bevezetésével az ügyfelek még több helyen, még egyszerűbben köthetik meg utasbiztosításukat. Így akár az országhatár előtti utolsó OTP bankjegy-automatánál is megköthető az utasbiztosítás, a nap 24 órájában bármikor, bármely bank által kibocsátott PIN-kódos kártyával. A tranzakció mindössze egy percet vesz igénybe. Nemcsak kényelmes azonban az új lehetőség, hanem gazdaságos is: a bankjegy-automatáknál 20 százalékos kedvezménnyel köthető meg az OTP Garancia Biztosító utasbiztosítása. A tranzakció bankkártyával történő vásárlásnak számít, ezért azt nem terheli tranzakciós díj sem. Az utasbiztosítás kötésére jelenleg több mint 1400 OTP Bank ATM ad lehetőséget.

Az ATM Utasbiztosítási szolgáltatás igénybevétele ATM Utasbiztosítási ügyfélazonosító számmal lehetséges, melyet Keretszerződés megkötése esetén küld meg az OTP Garancia Biztosító. A Keretszerződés kötése kezdeményezhető a www.garancia.hu weboldalon is. Az OTP Garancia Biztosító honlapján minden további tudnivaló - egyebek mellett az utasbiztosítás díjai, az ATM tranzakció részletes leírása - megtalálható.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 21. 19:51
Izgalmas időket élünk. Tönkrement egy amerikai nagybank, amelyikkel igazából semmi probléma nem volt...
MEDIA1  |  2023. március 21. 17:53
Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciás chatrobot népszerűsége, a mé...
Bankmonitor  |  2023. március 21. 17:23
A digitalizációs folyamatok terjedésével aktívan nő a bankkártyás, illetve a mobiltárcás és okoseszk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 21. 15:07
Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?