16 °C Budapest

Az Aegon 246 milliárdot szán hazánkra és a régióra

Pénzcentrum
2008. június 11. 12:30

Az elkövetkező 5 év során az Aegon NV összesen 1 milliárd eurót (246 milliárd forintot) szán a közép- és kelet-európai térségben történő terjeszkedésre, ahol hazánk is kiemelt célpontot jelent - olvasható a Bloomberg.com-on.


Alexander Wynaendts Forrás:aegon.com
Alexander Wynaendts, az Aegon NV vezérigazgatójának nyilatkozatából kiderül, a biztosító vélhetően akvizíciókat hajt majd végre, illetve partnerségi és értékesítési megállapodásokat hoz tető alá. Hozzátette, a már meglévő piacokon valószínű leginkább egy-egy felvásárlás végrehajtása.

A második legnagyobb holland biztosító terveiben az egyesült államokbeli piactól való függés mérséklése is szerepel, ugyanis az innen származó bevételek a teljes bevétel 70 százalékát teszik ki. A biztosító társaság, melynek gyökerei 1844-ig nyúlnak vissza, ezt a kitettséget azzal kívánja mérsékelni, hogy a gyors növekedést kínáló piacokon terjeszkedik. A célpont hazánk mellett Törökország, India, de fontolóra veszik az orosz piacra lépést is.

Wynaendts kifejtette, hogy a régió érdekes lehetőséget kínál a holland társaság számára, hiszen a térségben mintegy 150 millióan nem rendelkeznek biztosítással, miközben a piac gyors növekedési lehetőségeket rejt magában.

A kitűzött célok teljesítése érdekében érthető, hogy a társaság a növekedési lehetőségeket keresi. Múlt heti közleményükből kiderül, a következő öt év során éves szinten 10 százalékkal szeretnék növelni eredményüket. Mindeközben nem hanyagolják az amerikai piacot sem, ahol magasabb növekedést és bevételt magában rejtő üzletekbe fektetnének, az Egyesült Királyságban pedig a termékek és az értékesítés diverzifikációjára fektetnék a hangsúlyt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A sajáttőke-arányos nyereséget illetően a cél 2010-re a 14 százalék, 2012-re pedig a 15 százalék elérése. Emellett szintén 2012-ig kívánják megvalósítani, hogy a tőke 50 százalékát az Egyesült Államokon kívül allokálják.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 24. 09:48
Tamásék felvették a babváró hitelt, de aztán a gyerek születése után elváltak. Ezután tudni szerette...
Holdblog  |  2023. március 24. 09:14
Az elmúlt napokban attól volt hangos a Twitter egy nem is olyan kis szeglete, hogy Balaji Srinivasan...
MEDIA1  |  2023. március 24. 08:59
A gyerekek médiafogyasztása és ezen belül a tévénézés fontos szerepet tölt be a jövő generációjának...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 24. 07:51
Azok, akik bármilyen befektetésekről szóló, fogyasztók érdekekeit szem előtt tartó írást olvastak má...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?