A CARDIF hitelfedezeti biztosító 1 év alatt megduplázta díjbevételét

Pénzcentrum
2008. június 4. 08:40

A CARDIF ikerbiztosítók 2007. évi eredményei: 2007-es bruttó biztosítási díjbevétel elérte a 3 milliárd forintot, ez a 2006-os évhez képest 90,35%-os növekedést jelent.

Az ikerbiztosítók 2007-es adózás előtti eredménye együtt 159 millió Ft, ez azt jelenti, hogy az 5. évben nyereségessé vált a CARDIF mindkét biztosítója.
Ehhez a CARDIF Biztosító Zrt. 155 millió Ft-tal a CARDIF Életbiztosító Zrt. pedig 4 millió Ft-tal járult hozzá.

Jelenleg több mint 500 ezer ügyfél rendelkezik a CARDIF hitelfedezeti biztosításával, ezen belül 157 ezer fő munkanélküliség kockázatra is biztosított.
A növekedés következményeként megnőtt a bejelentett károk száma is, 2006-ban kétezer káreseményt jelentettek be, míg 2007-ben már több mint három és fél ezret. Hatékony kárrendezési modellünknek köszönhetően a bejelentett károkat 15 napon belül elbíráljuk.

A CARDIF a lakossági hitelek mellé kínál élet-, rokkantság-, betegség- és munkanélküliség-biztosítást 17 pénzintézeti partnerén keresztül.

A CARDIF Magyarországon az első és egyetlen jelentős szereplő az autó hitelfedezeti-biztosítás területén. Az áruhitelek, valamint hitelkártyák hitelfedezeti biztosítása esetén piaci részesedése meghatározó, így összességében a teljes lakossági hitelpiac több mint 50%-át fedi le.

Partnereink ügyfeleit különböző módon közelítjük meg: direkt értékesítéssel (bankfiókok, hitelközvetítők), telemarketinggel, ez utóbbi terén a Cardif világszerte egyedülálló tapasztalattal rendelkezik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Dr. Kállay Benjámin elnök-vezérigazgató szerint: "Jelentős siker, hogy ilyen rövid idő alatt mindkét biztosító nyereséget ért el. Köszönhető ez az időszakra általánosságban jellemző felfutásnak a lakossági hitelek területén, valamint annak, hogy ügyfeleink egyre inkább felismerik a hitelfelvétellel járó kockázatokat, és ezt hajlandóak biztosítással mérsékelni."

A jelenlegi tendenciák ugyanis azt mutatják, hogy a lakossági hitelvolumen tovább növekedhet, különösen a deviza alapú szabad-felhasználású jelzáloghitelek terén. Ugyanakkor a bankok között egyre erősödik a piaci verseny és jövedelmezőségük romlik. Éppen ezért bevételüket más, alternatív termékek értékesítésével tudnák növelni. Sajnos az elmúlt év tendenciája az is, hogy a hitelfizetési problémák száma jelentősen megugrott. A hitelfedezeti biztosítással ez a kockázat mérsékelhető, emellett ez a termék újabb jövedelemforrást is jelent a bankok, finanszírozók számára.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 20:54
A női újságírók helyzetéről szóló sorozatunkban ezúttal Gasparik Lilla Katus Eszterrel, az Átlátszó...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?