19 °C Budapest

Itt mindenki megtalálhatja a kedvére valót

Pénzcentrum
2008. május 30. 12:00

Az elérhető megtakarítási formák között a legszélesebb kínálatot a befektetési alapok nyújtják, így a sokszínű palettán mindenki megtalálhatja a megfelelő megoldást, az alacsony kockázatokat képviselő pénzpiaci alapoktól egészen a hosszú távon magasabb hozammal kecsegtető részvény- és származtatott alapokig. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk megtakarítási céljainkkal, és ezek alapján a megfelelő szintű kockázatokat vállaljuk csak félretett pénzünk fialtatásának reményében.

Modern megoldás modern igényekre

A befektetési alap a legkorszerűbb és legpraktikusabb megtakarítási formák egyike, amely egyszerű, rugalmas és nem utolsósorban olcsó lehetőséget nyújt mindazok számára, akik kockázatvállalási kedvüknek megfelelő megoldást keresnek félretett pénzük számára. A befektetési alapok kínálata már hazánkban is olyan széles, hogy mindenki megtalálhatja a saját céljainak, elképzeléseinek megfelelő megoldást anélkül, hogy felesleges vagy - ami még rosszabb - nem ismert kockázatokat kellene vállalnia.

A befektetési alap úgynevezett kollektív befektetési forma, azaz az alapkezelő nagyon sok befektetőnek nyújt egyszerre közvetett vagyonkezelési szolgáltatást az alapban elhelyezett vagyonra. A megoldás nyilvánvaló előnye, hogy az alapban lényegesen több pénz gyűlik össze, mint amennyivel az alap bármelyik befektetője rendelkezhet, és miután a befektetések kezelésének költségei sok befektető között oszlanak el, az elért nyereség relatíve kisebb részét emésztik fel, mintha a befektetők saját vállukra vennék a befektetések gondjait.

További részletek a Net Média Zrt. gondozásában megjelent Pénzügyi Útmutató 2008-ban. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai piacon található pénzügyi konstrukciókról.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44