Újdonság a piacon: biztosítás nélküli casco

Pénzcentrum
2008. április 24. 08:30

Sok casco-t kötő autós tapasztalja csalódottan, hogy totálkár vagy lopás esetén a biztosító csak az autó pillanatnyi forgalmi értékéig téríti meg a kárt, ami egy hároméves autó esetében általában alig haladja meg a beszerzési ár felét. A "CLB Vételár-biztosítás" termékek akár teljes körű, akár lopás- vagy törésbiztosítási casco esetén ezt a különbözetet térítik meg. Emellett a CLB Független Biztosítási Alkusz - Magyarországon egyedüliként -casco nélküli vételár-biztosítást is kínál: ez a más hibájából bekövetkezett totálkár esetén már havi ezer forintos díjért lehetővé teszi, hogy a tulajdonos az így kiegészített kártérítés összegéből ismét új autót vásárolhasson.

Minden autótulajdonosnak tisztában kell lennie azzal, hogy az újonnan vásárolt autója az autókereskedés elhagyásának pillanatától kezdve rohamosan veszít a piaci értékéből. Ez az értékvesztés az első három évben a legszembetűnőbb: egy ötmillió forintért vásárolt autó forgalmi értéke az időszak végére általában 2,6-2,8 millió forintra csökken. Ha ez az autó a harmadik év végén külső fél által okozott baleset miatt totálkáros lesz, a tulajdonos csak ezt az összeget kaphatja meg, amikor a vétkes fél kötelező biztosításának terhére rendezik a kárát. A CLB-nél kötött vételár-biztosítás azonban ezt az összeget - casco nélkül is - a beszerzési ár mértékéig kiegészíti.

Frissen vásárolt autókra köthető

A CLB Vételár-biztosítások alapvetően az öt évnél fiatalabb személy autókra vagy kishaszongépjárművekre köthetők, a vásárlástól számított 90 napon belül, ha azt nem kölcsönzésre, üzletszerűen végzett személyszállításra vagy oktatásra használják. A három éves futamidejű konstrukciók díja egyaránt fizethető egy összegben vagy havi gyakorisággal. A legolcsóbb a kötelező felelősségbiztosítást kiegészítő vételár-biztosítás, melynek három évre vonatkozó díja - 4 millió forint alatti vételár esetén - harmincezer forint, vagy havi ezer forint lesz. A teljes cascot kiegészítő vételár-biztosításért egy összegben 120 ezer forintot, vagy havi négyezer forintot kell kifizetni ebben a kategóriában.

A gap biztosításként is ismert vételár-biztosítások az elmúlt évtizedben már szerte Európában sikeres pályát futottak be. A CLB-nél elérhető vételár-biztosítások a QBE Insurance Group termékei, melyeket Magyarországon a Carlife Kft. forgalmaz. E termékek az elmúlt években Csehországban és Szlovákiában már jelentős sikereket könyveltek el, a társaság ennek hatására döntött a közelmúltban arról, hogy tevékenységét Magyarországra is kiterjeszti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"A vételár-biztosítások a kedvező díjak miatt várhatóan a hazai piacon is sikerre számíthatnak. - mondta Bravik Attila, a CLB ügyviteli igazgatója. "Mivel a magyar autósok európai társaiknál jóval kisebb arányban kötnek casco-t, fontosnak tartottuk, hogy a CLB-nél azok is köthessenek ilyen biztosítást, akiknek csak kötelező biztosításuk van."

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 21. 19:51
Izgalmas időket élünk. Tönkrement egy amerikai nagybank, amelyikkel igazából semmi probléma nem volt...
MEDIA1  |  2023. március 21. 17:53
Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciás chatrobot népszerűsége, a mé...
Bankmonitor  |  2023. március 21. 17:23
A digitalizációs folyamatok terjedésével aktívan nő a bankkártyás, illetve a mobiltárcás és okoseszk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 21. 15:07
Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?