11 °C Budapest

Személy- és vagyonbiztosítás hajtotta a Generalit

Pénzcentrum
2008. március 19. 11:46

Változatlan piaci részesedés a Generali-Providencia 2007-es mérlege. A biztosító piaci átlag feletti növekedést ért el a személy- és vagyonbiztosítások terén.• 2007-ben is húzóágazat volt a befektetési egységekhez kötött életbiztosítás • 1,96 milliárd forint állománynövekedés a lakásbiztosítások tekintetében • Gépjármű ágazat: csökkenő állománydíjak

Amire az utóbbi tíz évben a biztosítási szektorban nem volt példa, a piac egésze infláció alatt növekedett, amely hatás, reál értelemben, a díjbevételek csökkenéséhez vezetett. A kedvezőtlen gazdasági folyamatok ellenére a Generali-Providencia Biztosító Zrt. díjelőírása 2007-ben 12,1%-os növekedéssel 138,3 milliárd forintra emelkedett. "Jövőbe mutató, és optimizmusra okot adó tény, hogy a Generali-Providencia, állomány változás tekintetében, az utóbbi négy év alatt a biztosítási piacon a legnagyobb növekedést tudhatja magáénak."- kommentálta a piaci környezetben a társaság teljesítményét dr. Pálvölgyi Mátyás, a társaság vezérigazgatója.

Személybiztosítási üzletág: a növekedés motorja a befektetési egységekhez kötött életbiztosítás
A Generali-Providencia Biztosító Zrt. a személybiztosítások területén sikeres évet zárt. A folyamatos díjú biztosításokból származó életbiztosítási díjbevétel 10,1 százalékos növekedés mellett közel 3,2 milliárd forinttal bővült. A húzóágazat továbbra is a befektetési egységekhez kötött életbiztosítások területe volt, ahol egyrészt az euró alapú Generali Aranyszárny életbiztosítás, valamint, az új befektetési területeket jelentő eszközalapok bevezetése dinamizálta a fejlődést.


A legnagyobb eredményt a Generali-Providencia az egyszeri díjas életbiztosítások értékesítésében érte el 2007-ben. 20,69 milliárd forint díjbevétel mellett a díjelőírás 90 százalékos emelkedést mutatott. Ez, a biztosító új forint és euró alapú egyszeri díjas termékeinek, különösen a piacon egyedülálló befektetési struktúrával rendelkező Generali ProfitMax zárt jegyzésű biztosítás 2007. őszi, mintegy 7,5 milliárd forintos teljesítményének köszönhető.


2007-ben a Generalinak mind a baleset-, mind az egészségbiztosítások területén is a 2006. évinél nagyobb állománynövekedést sikerült elérnie. A folyamatos díjas egészség-, és balesetbiztosítások állománynövekedése 437 millió forint volt, amely 16 százalékkal magasabb a tervezettnél. A 2007-es növekedés legfőbb oka a folyamatos díjas banki portfolió biztosítások állományának növekedése volt.

Vagyonbiztosítások: folyamatos kiváló teljesítmény a lakásbiztosítási szegmensben


A Generali-Providencia rekord teljesítménnyel, 98 ezer darab új egyéni lakásbiztosítási szerződéssel 1,96 milliárd forint állománynövekedést ért el 2007-ben, és ezzel az eddigi legjobb üzleti évét zárta. Az év végére a biztosító 530 ezer darab lakásbiztosítási szerződéssel rendelkezett. 13 százalékos bővülés mellett, 17,4 milliárd forintra növelte lakossági vagyonbiztosítási állományát.


A gépjármű biztosítások nélkül kezelt vagyonbiztosítási szerződésállomány tekintetében a társaság piaci átlag feletti növekedést realizált. A Generali kötelező gépjármű felelősségbiztosítások nélküli nem-élet piaci részesedése 2007-ben 22,8 százalékról 22,9 százalékra nőtt.

Gépjármű üzletág: egyre élesedő piaci verseny, csökkenő átlagdíjak

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások területén 2007-ben továbbra is erős díjverseny jellemezte a hazai biztosítási piacot. Annak ellenére, hogy a Generali 2007-ben több kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést kötött, mint 2006-ban, ezt csak alacsonyabb átlagdíjak mellett tudta megtenni. Az adott körülmények között a biztosító 16,97 milliárd forint állománydíjjal zárta az évet, amely megközelítőleg 3 százalékos csökkenést jelent a korábbi időszakhoz képest.


A casco biztosítások területén a szektorban mind a bruttó új üzlet darabszáma, mind az új szerződések átlagdíjai jelentősen csökkentek. A Generali-Providencia 2007-es 24,828 milliárd forintos casco állománydíja mintegy 6 százalékos csökkenést jelent a megelőző évhez képest, amely eredménnyel a társaság a casco biztosítások összpiaci tendenciájának megfelelő teljesítményt nyújtott. Ennek oka elsősorban a Magyarországon tapasztalható, mintegy 7 százalékkal visszaeső, új autó értékesítés és a piaci átlagdíjak jelentős csökkenése.

Befektetési állomány és eredmény


A társaság befektetési állománya (a befektetési alapokhoz kötött életbiztosítások nélkül) a 2006-os év végi állományhoz képest 5,4 százalékkal, 195 milliárd forintról 205 milliárd forintra emelkedett. A befektetési alapokhoz kötött életbiztosítások állománya 60,9 milliárd forintot tett ki, amely 70 százalékkal magasabb a 2006-os értéknél. A teljes befektetési állomány növekedése 15,4 százalékot tett ki.


A Generali adózás előtti eredménye 7,06 milliárd forint, adózás utáni eredménye pedig 6,5 milliárd forint volt 2007-ben.

PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Bankmonitor  |  2024. április 19. 07:25
A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora p...
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm