Ismét tőkegarantált életbiztosítások az OTP Garanciától

Pénzcentrum
2007. november 12. 15:18

Az OTP Garancia Biztosító az elmúlt években már több alkalommal kínált korlátozott ideig elérhető, különböző befektetési stratégiákat követő portfóliókat legnépszerűbb unit-linked termékéhez, a Generáció Életbiztosításhoz.

Az idén július 30. és szeptember 6. között értékesített Generáció Ázsia és Generáció Válogatott portfóliók fogadtatása igen sikeresnek bizonyult: az ügyfelek összesen több mint 7,5 milliárd forintot helyeztek el a két konstrukcióban a hathetes időszak alatt.

Az OTP Garancia Biztosító 2007. november 5. és 2007. december 16. között két hasonló, tőkegarantált befektetési lehetőséget kínál. A Generáció Ázsia II. 5 éves tartamú befektetés az ázsiai részvénypiacokba, a Generáció Elit pedig kamatadómentes, személyi jövedelemadó kedvezményre jogosító befektetés a legnagyobb multinacionális vállalatok közé tartozó társaságok részvényeibe, 10 éves tartamra. Az egyszeri díjfizetésű portfóliók az OTP Bank fiókjaiban és az OTP Garancia Biztosító munkatársainál egyaránt elérhetőek.

A Generáció Ázsia II. Portfóliót azoknak ajánlja a biztosító, akik az öt éves tartam alatt szívesen részesednének tőkegarancia mellett az elmúlt időszakban - és a jövő évi pekingi olimpiára, valamint a 2010. évi sanghaji világkiállításra tekintettel minden bizonnyal az elkövetkezendő években is - kimagasló teljesítményt nyújtó ázsiai részvénypiacok hozamából.

A Generáció Életbiztosítás Ázsia II. Portfólióját egy Magyarországnál kedvezőbb hitelminősítéssel rendelkező vezető európai bank által kibocsátott változó kamatozású Kötvény alkotja. A Kötvény hozama a rendkívül gyors ütemben fejlődő, és várhatóan a jövőben is erős gazdasági növekedést megvalósító Kína, Dél-Korea, Szingapúr, Tajvan, valamint Japán és Ausztrália tőzsdeindexeinek alakulásához kötött. A konstrukció speciális befektetési ügyletek alkalmazásával úgy teszi lehetővé az ázsiai részvénypiacok nyújtotta magas hozamokból való részesedést, hogy az ügyfelek védettek lehetnek a tartam során bekövetkező esetleges árfolyamcsökkenéstől.

A Generáció Elit Portfóliót pedig elsősorban azoknak javasolja az OTP Garancia Biztosító, akik kamatadó-fizetési kötelezettség nélkül szeretnék megtakarításaikat 10 éves tartamra befektetni a világ legnagyobb multinacionális vállalataiból álló portfólióba tőkegarancia mellett, személyi jövedelemadó kedvezmény lehetőségével.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Generáció Életbiztosítás Elit Portfólióját ugyanazon magas hitelminősítéssel rendelkező európai bank által kibocsátott változó kamatozású Kötvény alkotja. A Kötvény hozama a világ 50 tekintélyes multinacionális társaságát reprezentáló Dow Jones Global Titans 50 (DJGT) index és az index 20, jelenleg legnagyobb súlyú vállalatának (pl. General Electric, Microsoft, IBM, Exxon, Nestlé, Toyota Motor) részvénye által alkotott portfólió hozamától függ. A kifizetési formulának és részvény-kiválasztásnak köszönhetően az Elit Portfólió a múltban kitűnően teljesített volna: az 1992 és 2007 közötti lezárt 10 éves időszakokban átlagosan nettó 16 százalékos éves hozamot ért volna el. Amennyiben a portfólió az elmúlt 15 év alatt elért átlagos hozamát teljesíti a következő 10 évben is, akkor a lejárati szolgáltatás mintegy nettó 330%-os hozammal kecsegtet.
A két konstrukcióban közös, hogy mindkettő:

· bónusszal indul: a kockázatviselés kezdetekor a biztosító a befizetett egyszeri biztosítási díj minden 100 000 forintja után az Ázsia II. Portfólió esetében 0,25% (összesen maximum 2,5%), az Elit Portfólió esetében 0,5% (összesen maximum 5%) bónuszt ír jóvá.
· már az értékesítési időszakban is hozamot termel: a biztosító a befizetést követő második munkanaptól a biztosítás kezdetéig (2007. december 17-ig) terjedő időre éves szinten 7%-os hozamot garantál minden befizetésre.
· tőkegaranciát nyújt, melynek köszönhetően lejáratkor vagy a biztosítási esemény bekövetkeztekor az ügyfél legalább a befizetett tőkét, a bónuszt és az értékesítési időszakra jóváírt hozamot megkapja.
· életbiztosítási védelmet nyújt: a biztosító a biztosított halála esetén a kedvezményezett részére a minimális lejárati szolgáltatás időarányos értéke illetve az egyéni számlán nyilvántartott befektetési egységek aktuális piaci értéke közül a nagyobbat és ezen felül a kockázati biztosítási összeget fizeti ki. A kockázati biztosítási összeg legfeljebb 5 000 000 forint lehet.

Az első napok eredményei a konstrukciók népszerűségét bizonyítják: az értékesítés első öt napja alatt a két portfólióba együttesen több mint 1,1 milliárd forintot helyeztek el az ügyfelek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 21. 17:09
Ezúttal is hasított a Balásy Gyula nevével fémjelzett New Land Media 2023-ban. Ez a cég felel a korm...
Bankmonitor  |  2024. június 21. 12:08
Ha több gyermek után használnánk ki a CSOK Pluszt, akkor nagyobb összegű kedvezményes hitelre lehetü...
ChikansPlanet  |  2024. június 21. 10:17
A kutatók évtizedek óta vizsgálják, hogy a klímaváltozás hogyan alakítja át az óceánok ökoszisztémáj...
Holdblog  |  2024. június 21. 08:58
Az Egyesült Államok a részvénypiac királya, az eddigi kihívó, Kína egyre jobban távolodik az előzés...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 22. szombat
Paulina
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem