16 °C Budapest

Ismét tőkegarantált életbiztosítások az OTP Garanciától

Pénzcentrum
2007. november 12. 15:18

Az OTP Garancia Biztosító az elmúlt években már több alkalommal kínált korlátozott ideig elérhető, különböző befektetési stratégiákat követő portfóliókat legnépszerűbb unit-linked termékéhez, a Generáció Életbiztosításhoz.

Az idén július 30. és szeptember 6. között értékesített Generáció Ázsia és Generáció Válogatott portfóliók fogadtatása igen sikeresnek bizonyult: az ügyfelek összesen több mint 7,5 milliárd forintot helyeztek el a két konstrukcióban a hathetes időszak alatt.

Az OTP Garancia Biztosító 2007. november 5. és 2007. december 16. között két hasonló, tőkegarantált befektetési lehetőséget kínál. A Generáció Ázsia II. 5 éves tartamú befektetés az ázsiai részvénypiacokba, a Generáció Elit pedig kamatadómentes, személyi jövedelemadó kedvezményre jogosító befektetés a legnagyobb multinacionális vállalatok közé tartozó társaságok részvényeibe, 10 éves tartamra. Az egyszeri díjfizetésű portfóliók az OTP Bank fiókjaiban és az OTP Garancia Biztosító munkatársainál egyaránt elérhetőek.

A Generáció Ázsia II. Portfóliót azoknak ajánlja a biztosító, akik az öt éves tartam alatt szívesen részesednének tőkegarancia mellett az elmúlt időszakban - és a jövő évi pekingi olimpiára, valamint a 2010. évi sanghaji világkiállításra tekintettel minden bizonnyal az elkövetkezendő években is - kimagasló teljesítményt nyújtó ázsiai részvénypiacok hozamából.

A Generáció Életbiztosítás Ázsia II. Portfólióját egy Magyarországnál kedvezőbb hitelminősítéssel rendelkező vezető európai bank által kibocsátott változó kamatozású Kötvény alkotja. A Kötvény hozama a rendkívül gyors ütemben fejlődő, és várhatóan a jövőben is erős gazdasági növekedést megvalósító Kína, Dél-Korea, Szingapúr, Tajvan, valamint Japán és Ausztrália tőzsdeindexeinek alakulásához kötött. A konstrukció speciális befektetési ügyletek alkalmazásával úgy teszi lehetővé az ázsiai részvénypiacok nyújtotta magas hozamokból való részesedést, hogy az ügyfelek védettek lehetnek a tartam során bekövetkező esetleges árfolyamcsökkenéstől.

A Generáció Elit Portfóliót pedig elsősorban azoknak javasolja az OTP Garancia Biztosító, akik kamatadó-fizetési kötelezettség nélkül szeretnék megtakarításaikat 10 éves tartamra befektetni a világ legnagyobb multinacionális vállalataiból álló portfólióba tőkegarancia mellett, személyi jövedelemadó kedvezmény lehetőségével.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Generáció Életbiztosítás Elit Portfólióját ugyanazon magas hitelminősítéssel rendelkező európai bank által kibocsátott változó kamatozású Kötvény alkotja. A Kötvény hozama a világ 50 tekintélyes multinacionális társaságát reprezentáló Dow Jones Global Titans 50 (DJGT) index és az index 20, jelenleg legnagyobb súlyú vállalatának (pl. General Electric, Microsoft, IBM, Exxon, Nestlé, Toyota Motor) részvénye által alkotott portfólió hozamától függ. A kifizetési formulának és részvény-kiválasztásnak köszönhetően az Elit Portfólió a múltban kitűnően teljesített volna: az 1992 és 2007 közötti lezárt 10 éves időszakokban átlagosan nettó 16 százalékos éves hozamot ért volna el. Amennyiben a portfólió az elmúlt 15 év alatt elért átlagos hozamát teljesíti a következő 10 évben is, akkor a lejárati szolgáltatás mintegy nettó 330%-os hozammal kecsegtet.
A két konstrukcióban közös, hogy mindkettő:

· bónusszal indul: a kockázatviselés kezdetekor a biztosító a befizetett egyszeri biztosítási díj minden 100 000 forintja után az Ázsia II. Portfólió esetében 0,25% (összesen maximum 2,5%), az Elit Portfólió esetében 0,5% (összesen maximum 5%) bónuszt ír jóvá.
· már az értékesítési időszakban is hozamot termel: a biztosító a befizetést követő második munkanaptól a biztosítás kezdetéig (2007. december 17-ig) terjedő időre éves szinten 7%-os hozamot garantál minden befizetésre.
· tőkegaranciát nyújt, melynek köszönhetően lejáratkor vagy a biztosítási esemény bekövetkeztekor az ügyfél legalább a befizetett tőkét, a bónuszt és az értékesítési időszakra jóváírt hozamot megkapja.
· életbiztosítási védelmet nyújt: a biztosító a biztosított halála esetén a kedvezményezett részére a minimális lejárati szolgáltatás időarányos értéke illetve az egyéni számlán nyilvántartott befektetési egységek aktuális piaci értéke közül a nagyobbat és ezen felül a kockázati biztosítási összeget fizeti ki. A kockázati biztosítási összeg legfeljebb 5 000 000 forint lehet.

Az első napok eredményei a konstrukciók népszerűségét bizonyítják: az értékesítés első öt napja alatt a két portfólióba együttesen több mint 1,1 milliárd forintot helyeztek el az ügyfelek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 08:59
A gyerekek médiafogyasztása és ezen belül a tévénézés fontos szerepet tölt be a jövő generációjának...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 24. 07:51
Azok, akik bármilyen befektetésekről szóló, fogyasztók érdekekeit szem előtt tartó írást olvastak má...
Bankmonitor  |  2023. március 24. 07:38
A gépek, haszongépjárművek beszerzésének igazán egyszerű finanszírozási módja a lízing. Ráadásul sok...
Holdblog  |  2023. március 24. 05:31
HOLD After Hours. Duplanyugdíjas elnökünkkel megbeszélünk mindent, ami Credit Suisse. Vagy Sharon St...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?