12 °C Budapest

Pénz, paripa, fegyver - Kampányban semmi nem drága...

Pénzcentrum
2007. október 8. 10:00

Ismét nyakunkon a kötelező kampány. Ha valakinek bármi kétsége is lenne-e felől, azt hamarosan meggyőzik az induló hirdetési kampányok. Tv, rádió, óriásplakát, Internet, helyi- és országos lapok, nem lesz olyan felület, ahol nem a váltásra buzdítanának bennünket. Tavaly több mint 1 milliárd forintot költöttek el a cégek, hogy meggyőzzenek minket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hirdetések és a tarifák hatására tavaly mintegy fél millióan gondolták úgy, hogy jobb lesz nekik egy másik cégnél (vagy ugyanannál, de egy másik szerződéssel). Az alábbi táblázat segítségével áttekinthetjük, hogy melyik piaci szereplő mennyit költött.

Míg évről évre a váltások egyre nagyobb százaléka történik Interneten keresztül ( a kalkulációt pedig szinte már mindenki ott végzi), a legkevesebbet ott költik el a cégek. A legnagyobb összegeket a TV társaságok szerzik meg.

A táblázatot végignézve sokaknak szemet szúrhat a MÁV költése. Egyesületről lévén szó tagokat nem toborozhatnak hirdetés útján, márpedig, ha valaki náluk köti meg a biztosítását, akkor az taggá válik. Valamint az egyesületek első számú szabálya az, hogy a költségeket alacsonyan kell tartani. Nos ezzel együtt sikerült befutniuk a negyedik helyre.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A listán tovább haladva a Tesco is feltűnik, aki a Generali termékét árulja pénzügyi programján keresztül.

Egy biztos, feltűnően sokat költenek a biztosítók a kampány időszakban (az éves keretük fele megy el a két hónap alatt), főként, ha azt a tényt vesszük figyelembe, hogy egy évek óta veszteséges ágazatról van szó. Amelyben mindenki a költségcsökkentést tűzte a zászlajára és a minőségibb szolgáltatást. Ennek ellenére egyre több az alacsony díjú fapados termék, egyre jobban növekednek a szerzési költségek és a marketing kiadások sem mutatnak csökkenő tendenciát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?