12 °C Budapest

Tarthatatlan árverseny: emelkedő biztosítási díjak...

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 16:00

Az idén várhatóan az inflációt meghaladó mértékben növekedhetnek a gépjárművek biztosítási díjai az Admiral Biztosítónál, ami nagymértékben a kárkifizetési díjak emelkedésének köszönhető.

A brit vállalat szerint a biztosítási szektorban nem folytatható tovább a tartalékok dézsmálása a díjak alacsonyan tartására. A jelenlegi megoldás nem hosszú távra szól, ugyanis ha a tartalékok felhasználása tovább fokozódik, az jelentős többletterhet fog róni a biztosítottakra.

Mint a legtöbb biztosító, az Admiral is a nyereség felhasználásával tartotta szinten a tartalékokat, így lehetővé vált a díjak folyamatos csökkentésének lehetősége, ami jelentős szereppel bír a piaci versenyben.

A cégnél 2007 során eddig már 5 százalékkal növekedtek a díjak, és a fókuszt leginkább azoknak a lehetséges ügyfeleknek a meghódítására helyezik, akik általában magasabb díjakat fizetnek. Az idei emelés várhatóan akkora mértékű lesz, mint az ügyfelek követeléseinek növekedési üteme, de valószínűleg 2008-ban még további emelkedésekre lehet számítani.

A 2008-as díjakban történő változás mértéke jelentősen függ a piac jövedelmezőségétől. Az emelkedés ténye viszont elég valószínű, ugyanis a biztosítók sorra kezdenek rájönni arra, hogy a tartalékok felszabadítása nem a legjobb módszer a verseny megnyerésére, és az ügyfelek megtartására.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem lehet tudni, hogy az áremelkedésnek, vagy az új politikának köszönhetően, de az Admiral adózás előtti eredménye az első fél évben 86,3 millió fontot ért el, az egy évvel ezelőtti 68,7 millió fonttal szemben. Úgy tűnik, hogy a felismerés, és a megfelelő lépések meghozzák a biztosító számára a várt eredményt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06