7 °C Budapest

Tarthatatlan árverseny: emelkedő biztosítási díjak...

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 16:00

Az idén várhatóan az inflációt meghaladó mértékben növekedhetnek a gépjárművek biztosítási díjai az Admiral Biztosítónál, ami nagymértékben a kárkifizetési díjak emelkedésének köszönhető.

A brit vállalat szerint a biztosítási szektorban nem folytatható tovább a tartalékok dézsmálása a díjak alacsonyan tartására. A jelenlegi megoldás nem hosszú távra szól, ugyanis ha a tartalékok felhasználása tovább fokozódik, az jelentős többletterhet fog róni a biztosítottakra.

Mint a legtöbb biztosító, az Admiral is a nyereség felhasználásával tartotta szinten a tartalékokat, így lehetővé vált a díjak folyamatos csökkentésének lehetősége, ami jelentős szereppel bír a piaci versenyben.

A cégnél 2007 során eddig már 5 százalékkal növekedtek a díjak, és a fókuszt leginkább azoknak a lehetséges ügyfeleknek a meghódítására helyezik, akik általában magasabb díjakat fizetnek. Az idei emelés várhatóan akkora mértékű lesz, mint az ügyfelek követeléseinek növekedési üteme, de valószínűleg 2008-ban még további emelkedésekre lehet számítani.

A 2008-as díjakban történő változás mértéke jelentősen függ a piac jövedelmezőségétől. Az emelkedés ténye viszont elég valószínű, ugyanis a biztosítók sorra kezdenek rájönni arra, hogy a tartalékok felszabadítása nem a legjobb módszer a verseny megnyerésére, és az ügyfelek megtartására.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nem lehet tudni, hogy az áremelkedésnek, vagy az új politikának köszönhetően, de az Admiral adózás előtti eredménye az első fél évben 86,3 millió fontot ért el, az egy évvel ezelőtti 68,7 millió fonttal szemben. Úgy tűnik, hogy a felismerés, és a megfelelő lépések meghozzák a biztosító számára a várt eredményt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem