22 °C Budapest

Tarthatatlan árverseny: emelkedő biztosítási díjak...

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 16:00

Az idén várhatóan az inflációt meghaladó mértékben növekedhetnek a gépjárművek biztosítási díjai az Admiral Biztosítónál, ami nagymértékben a kárkifizetési díjak emelkedésének köszönhető.

A brit vállalat szerint a biztosítási szektorban nem folytatható tovább a tartalékok dézsmálása a díjak alacsonyan tartására. A jelenlegi megoldás nem hosszú távra szól, ugyanis ha a tartalékok felhasználása tovább fokozódik, az jelentős többletterhet fog róni a biztosítottakra.

Mint a legtöbb biztosító, az Admiral is a nyereség felhasználásával tartotta szinten a tartalékokat, így lehetővé vált a díjak folyamatos csökkentésének lehetősége, ami jelentős szereppel bír a piaci versenyben.

A cégnél 2007 során eddig már 5 százalékkal növekedtek a díjak, és a fókuszt leginkább azoknak a lehetséges ügyfeleknek a meghódítására helyezik, akik általában magasabb díjakat fizetnek. Az idei emelés várhatóan akkora mértékű lesz, mint az ügyfelek követeléseinek növekedési üteme, de valószínűleg 2008-ban még további emelkedésekre lehet számítani.

A 2008-as díjakban történő változás mértéke jelentősen függ a piac jövedelmezőségétől. Az emelkedés ténye viszont elég valószínű, ugyanis a biztosítók sorra kezdenek rájönni arra, hogy a tartalékok felszabadítása nem a legjobb módszer a verseny megnyerésére, és az ügyfelek megtartására.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem lehet tudni, hogy az áremelkedésnek, vagy az új politikának köszönhetően, de az Admiral adózás előtti eredménye az első fél évben 86,3 millió fontot ért el, az egy évvel ezelőtti 68,7 millió fonttal szemben. Úgy tűnik, hogy a felismerés, és a megfelelő lépések meghozzák a biztosító számára a várt eredményt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 09:54
Kovács István nem hajlandó elárulni, hogy mennyit költöttek a választások előtti időszakban a Fidesz...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?