18 °C Budapest

Kiütik a nyeregből a fiatal vezetőket - megfizethetetlenné válhat a kötelező

Pénzcentrum
2007. március 19. 14:00

A 25 év alatti autótulajdonosok biztosításának költségei 22 százalékkal nőttek az elmúlt évben, szemben az általános 2 százalékos költségnövekedéssel, derül ki az egyik brit biztosító társaság által készített jelentésből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A költségnövekedés fő oka, hogy átlagosan harmincöt 15 és 25 év közötti vezető sérül meg súlyosan vagy halálosan naponta az utakon. A biztosító társaság szerint abban az esetben, ha nem sikerül rövid időn belül csökkenteni a balesetek számát, a biztosítási díjak megfizethetetlenül nagy összegre emelkedhetnek ebben a szegmensben.


A megemelkedett díjak miatt azonban várhatóan rohamosan növekedik majd a nem biztosított gépjárművek száma, amely mindenképpen újabb problémákhoz vezetne, főként a balesetekben keletkezett anyagi károk finanszírozását illetően.


Megoldást jelenthetne egy az ír példához hasonló tréningrendszer kialakítása, melynek keretében a friss jogosítvánnyal rendelkezők tovább fejleszthetnék a tanfolyam alatt megszerzett tudásukat, s bővebb információt kaphatnánk bizonyos a fiatalok körében elterjedt és általános vált vezetői szokások veszélyeiről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?