Sokkoló átutalási költségek - tízezrekbe került az elhibázott döntés

Pénzcentrum
2007. március 13. 05:30

Az Abbey által készített felmérés tanulsága szerint a biztosítási díjak csoportos beszedési megbízáson keresztül való kifizetése évente összesen a brit állampolgárok 290 millió fontjába (106,952 milliárd forintjába) kerül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy átlagos biztosított, aki a csoportos beszedési megbízást választja átlagosan 31 fonttal (11 432 forinttal) fizet többet, mint az egyéb lehetőséget választó társa, derül ki a felmérésből. Az olcsóbb díjak ilyen módon való kompenzálása mind a lakásbiztosítás, mind pedig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás területén jellemtő jelenség.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a piacon elérhető 215 lakásbiztosítás közül majdnem minden második esetben többletköltséget számítanak fel a csoportos megbízást választóknál, a plusz díjak mértéke 19,16 és 34,9 százalék között helyezkedik el.

Bár az átlagos díjnövekedés "csupán" 31 font, néhány biztosított a biztosítási díjon felül nem kevesebb mint 55 fonttal többet kényszerül fizetni.

A szakértők az áldatlan állapot felszámolása érdekében arra figyelmeztetik a biztosítást kötni kívánókat, hogy kerüljék el az olyan kedvezményes ajánlattal rendelkező társaságokat, ahol a díjkiesés kompenzálását "hátsó utakon" próbálják megoldani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07