Szövetségbe tömörülnek az alkuszok, hogy nekünk könnyebb legyen

Pénzcentrum
2006. november 10. 12:07

Ma tartotta sajtótájékoztatóját a tavaly szeptemberben megalakult Alkusz Unió, amely 11 magyarországi alkusztevékenységgel foglalkozó céget foglal magában, megalakulásának feltételeiről, eddig elért eredményeiről és jövőre vonatkozó elképzeléseiről Erdei István, a cég ügyvezetője számolt be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Alkusz Unió 2005 szeptemberében alakult hálózat, amelynek célja, hogy egy komplex, integrált rendszert megalkotva a hálózat tagjait felkészítse az újonnan jött technológiák alkalmazására. Az Unió, amely önálló alkusztevékenységet nem folytat, kft. formában működik, kis- és középvállalkozásokat foglal magába, akik együttes részesedésük alapján a 5. legnagyobb piaci résztvevőnek tekinthetők.

A kötelező felelősségbiztosítási kampányra való felkészülés eredményeképpen közös honlapjukon, a www.kotelezotolcson.hu ajánlják szolgáltatásaikat, ehhez az értékesítési rendszerhez kapcsolódva létrehoztak egy egészen egyedülálló több, mint 4000 dokumentumot tartalmazó Alkuszi Dokumentumtárat, és egy közös adatbázist, amelyre alapozva tarifáló és segédprogramokkal segítik hozzá az ügyfeleket a könnyebb választáshoz.

Tevékenységük azonban nem csak a kötelező közvetítésére korlátozódik, a hálózat tagjai között van olyan vállalkozás is, aki kifejezetten vállalati biztosítással foglalkozik, emellett 30 százalékos arányban fordulnak elő vagyon biztosítási és ennél jóval kisebb arányban személybiztosítási termékek a portfoliójukban. Erdei Istvántól megtudhattuk többek között azt is, hogy a cég szeretné tovább bővíteni a hálózatot, amelyben való részvételhez megfelelő szakmai háttér, etikai és pénzügyi háttér szükséges.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39