19 °C Budapest

Ha kell, ha nem: Casco

Pénzcentrum
2006. november 9. 10:30

Megjelent a magyar biztosítási piacon az ausztriai Porsche Versicherung, amely indulásakor speciális casco biztosításokkal próbál piacot szerezni hazánkban.

A Porsche Versicherung Magyarország (PVM) az osztrák biztosító fióktelepeként jött létre, miután az európai uniós szabályok lehetővé teszik a határon átnyúló szolgáltatást. A fióktelep létrehozásának előnye, hogy a tevékenység engedélyezéséhez az új piaci szereplőnek nem kell átesnie a hosszadalmas felügyeleti procedúrán. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete már nyilvántartásba vette az új biztosítót. A termékek közvetítését Porsche Biztosítási Alkusz Kft. végzi.

Kezdetben a Porsche Hungaria ügyfelei számára kínálnak két fajta casco biztosítást. A Porsche teljes körű cascójának jellegzetessége, hogy csak fix önrésze van. Totálkár esetében a fix önrész függ az autó értékétől. Másik specialitás a részleges casco, amelynek azoknak szól, aki töréskárra nem akarnak biztosítást kötni. Ennek lényege, hogy az autótulajdonos csak rajta kívül eső káreseményre köt biztosítást, például elemi kárra, lopásra. Ugyanakkor megoldást nyújtanak arra az esetre is, ha banki finanszírozású, részletre vásárolt autó totálkárosra törik.

Azt az autós réteget célozzák meg, akik eddig takarékossági okokból nem kötöttek cascót.

A Cég arra számít, hogy az első évben már néhány ezer szerződést kötnek, várakozásaik szerint 80-20 százalék lesz a teljes és részleges casco aránya.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?