Night close up image of green traffic light. With film grain/noise.

Zöld lámpát kapott az Uber: nyáron már így is utazhatunk a fővárosban

2024. április 16. 17:28

Elhárultak az akadályok az Uber magyarországi piacra lépése elől, megkapták a diszpécserszolgálati engedélyt - írja a Telex. A lap információi szerint a Budapesti Közlekedési Központ után 2024. április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld utat kaptak a budapesti indulásához, ezzel lezárva a hivatalos jóváhagyási folyamatot.

Az engedély birtokában az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak, írják. A szolgáltatás várhatóan a nyár elején indul Budapesten, tették hozzá.

Az Uber a Főtaxival együttműködésben tervezi a magyarországi piacra lépést, engedélykérelmüket februárban nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata - írják Az Uber sajtóosztálya korábban azt nyilatkozta, hogy különálló szolgáltatásként tervezi a belépést a budapesti piacra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem