21 °C Budapest
Young man, businessman holding his cell phone looking at app waiting for a car on a beautiful sunny day looking, Commuting to work, lunch date, meeting or going to the airport, cell phone

Üstökösként tér vissza Budapestre az Uber: újra retteghetnek a taxitársaságok?

2024. február 28. 09:32

Egyre többmindent tudni az Uber Magyarországra való visszatérése kapcsán. Az utasmegosztó szolgáltatás a jelenlegi állás szerint a hazánkba látogató turistákat célozza majd meg.

Ahogyan arról a Pénzcentrum is beszámolt, kedden kiderült, hogy a Főtaxival együttműködve visszatér Budapestre az Uber. Azóta pedig már az is körvonalazódni látszik, hogyan működhet majd az utasmegosztó szolgáltatás, mely 2016-ban éppen a „hagyományos” taxitársaságok nyomására döntött a távozás mellett. Azóta pedig már azt is tudni, hogy mindezt az utasmegosztó milyen formában tervezi megtenni.

A hvg.hu cikke szerint az biztos, hogy az Uberrel partnerségben álló F Mobilitás Kft. a Főtaxi leányvállalata, bár a felhasználók számára nem lesz átjárható a két platform: aki uberezni akar, az az Uber appján kereshet magának elérhető sofőrt, aki a Főtaxival utazna, az a Főtaxi elérhetőségein (telefon, mobilalkalmazás) hívhat autót. A lap szerint a budapesti Uber el fog térni a platform hagyományos üzleti modelljétől, amiben a fuvar ára függ az igénybe vett jármű típusától és az adott időszakban tapasztalt kereslettől: a cég betartva a helyi előírásokat fixáras lesz, így a dinamikus árazást sem fogják alkalmazni. A hvg.hu azt írja, az Uberek nem magánautóként, hanem sárga taxiként jelennek majd meg a budapesti utcákon.

Az egyelőre kérdés, hogy az együttműködés keretében már Ferihegyen is használhatják-e majd az érkezők az Ubert – a légikikötőben, szerződéses partnerként jelenleg kizárólag a Főtaxi jelenik meg droszttal is működő taxiszolgáltatóként. Az Uber erre vonatkozó kérdésünket azzal hárította el, hogy az F Mobilitás Kft. diszpécserszolgálati engedélyét egyelőre nem kapta meg, így ezeknek a kérdéseknek a tisztázása is várat magára.

Azt sem tudni még, hogy a piacra lépés pontosan mikor történik majd, a cég lapunknak azt ígérte, erről folyamatosan tájékoztatást nyújtanak majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm