18 °C Budapest
Aerial view of new cars line in port for Export .

Így lehet szinte ingyen teljesen új autód: bárki élhet a lehetőséggel, mutatjuk a trükköt

2023. február 26. 11:15

Bár a magas kamatkörnyezet miatt visszaesett irántuk a kereslet, még így is nagy népszerűségnek örvendenek a gépkocsinyeremény-betétek.

Jelenleg két bank, az OTP és a Takarékbank kínál gépkocsinyeremény-betétet, előbbinél 5 (csak betétkönyv formájában elérhető), 10, 20 és 50 ezer forintos címletet válthatunk meg, míg utóbbinál 10, 20, 50, 100, 150, de akár 200 ezreset is - írja a Portfolio.

A betétekre kamatot számolnak a bankok, de ezt nem fizetik ki a betéteseknek, hanem nyereményalapot képeznek belőle, ebből fizetik ki a különböző jutalmakat. Mondjuk ezek a kamatok eléggé alacsonyak, az OTP-nél alapkamatot és prémium kamatot is számolnak, előbbi 0,45%, ebből képezik a havi nyeremények fedezetét. A Takarékbanknál ennél is kevesebb.

A portál szerint jelenleg az OTP-nél 2,7 millió betét van nyitva, a Takarékbank pedig 130 ezer ügyfelet szolgál ki. Az OTP-nél jelenleg 3, a Takarékbanknál pedig 1 autó vár a gazdájára, a többi eddig át nem vett nyereményt már csak készpénzben kaphatja meg a betét tulajdonosa. A Takarékbank jelenleg egy 300 000 Ft értékű Notebook.hu utalványt, valamint egy Suzuki S-Cross 1.4 Hybrid GL+ 2WD 6MT típusú személyautót kínál nyereményként, az OTP-nél pedig különböző Suzuki és Toyota márkájú gépjárművek megnyerésére van lehetőség. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?