Mature man behind the steering wheel of a car with a mobile phone on the dashboard. Cropped shot of a businessman driving the car.

Ez most a legjobb használt kisautó a piacon: megvesznek érte egész Európában

2023. február 1. 18:10

A brit autóértékesítők meghatározó szakmai kiadványa, a Car Dealer magazin 2022-ben a Peugeot 208 és e-208 modellpárosnak ítélte oda az év legjobb használt kisautója címet. Az eredmény jól mutatja, hogy a Peugeot ezen a téren is hű a márka hagyományaihoz.

Alighogy 2019 márciusában bemutatkozott a második generációs Peugeot 208, záporozni kezdtek rá az elismerések. Felsorolni is nehéz volna az összes szakmai díjat, közönségszavazáson elért győzelmet és egyéb trófeákat, amelyekkel a konstrukció újszerűségét, kortárs esztétikumát, páratlanul széles hajtásláncválasztékát értékelte a nagyérdemű; a kitüntetések csúcspontjaként a modell 2020-ban elnyerte az Év Európai Autója címet.

Ma, közel négy évvel később a Peugeot 208 már akkor sem számít újdonságnak, ha formavilága ugyanolyan friss, mint bemutatkozásakor, az elektromos modellváltozat hajtásláncát pedig az évek során kétszer is aktualizálta a gyártó. A típus a mai napig Európa egyik legnépszerűbb új autója, életkorából adódóan azonban mostanra a használt járművek piacán is egyre nagyobb számban jelenik meg a modell.

A második generációs Peugeot 208 esetében a gyakorlati tapasztalatok igazolták a szakma előzetes várakozását. Ahogy James Baggott, a Car Dealer magazin főszerkesztője fogalmazott:

A 208-as hatásosan idézi ikonikus elődeinek szellemiségét; megjelenésével visszatérnek azok az idők, amikor a Peugeot-k a használtautó-piac egyik legstabilabb ajánlatának számítottak. Nagyon is megérdemelten győzött a szavazáson a típus.

A díjat odaítélő zsűri tagjait különösen lenyűgözte a Peugeot 208 takarékos benzin- és dízelmotorokból, valamint előremutató villanymotorból álló, széles hajtáslánc-választéka. Nagyra értékelték a modell általános kifinomultságát, valamint méltatták tetszetős formavilágát, amellyel még ma is kitűnik a forgalomból. Emellett természetesen a vételár, az üzemben tartási költségek és az értéktartás összességében igen pozitív mérlege is a Peugeot 208 mellett szóló érv volt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A brit What Car? átfogó értékelésében igen kedvező képet festenek az autóról, amelynek erényeit így összegzik: „A korábbi 208-ashoz képest hatalmas előrelépés: sokkal jobban vezethető, motorjai pedig lenyűgözően takarékosak. Ha nem ragaszkodunk a nagy presztízsű névhez, könnyedén felveszi a versenyt jó néhány prémium alternatívával. Érdemes azonban vásárlás előtt kipróbálni, mert a különleges ergonómiájú iCockpit vezetői környezet – amin a kiváló körkörös kilátáshoz is hozzájárul – testalkattól függően megszokást igényelhet.”

A What Car? a Peugeot 208 viszonylag magas használtpiaci árfekvését is megemlíti: ez a legjobb indikátora annak, hogy akár háromévnyi használat után, a gyári garancia hatálya alól frissen kikerülve is milyen értékes ajánlatnak számít a típus.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem