10 °C Budapest
Belgrade, Serbia - May 08, 2022: Russian Petroleum Company Sign Lukoil at Petrol Station.

Ezeken a benzinkutakon már csak 20 litert lehet tankolni: mi jöhet még?

2022. augusztus 7. 10:28

Az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyisége már minden Lukoil-töltőállomáson maximálva van. A kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni - írja a VG.

A Lukoilnak, vagyis a hálózat tulajdonosának és üzemeltetőjének, a Normbenz Magyarország Kft.-nek nem hozott számottevő változást az ársapkás tankolás napokban bejelentett további korlátozása, mégpedig a vevőkörének az összetétele miatt - tudta meg a lap. A Lukoil hálózatában ugyanis a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető, így a most bevezetett intézkedések jellemzően a gázolajos tankolásokat érintették. A 7,5 tonnánál nagyobb járművek azonban a korábbiakban is piaci áron tankoltak.

A hálózat egységei az eredeti orosz tulajdonossal történt egyezség alapján használják továbbra is a Lukoil nevet - írták. A Normbenz Kft. tulajdonosa a Norm Benzinkút Kft., amelyet nyilvános adatok szerint a limassoli Nermeston Group Cyprus Ltd. ellenőriz. A Mol Nyrt. januárban bejelentette: megállapodott a Normbenzzel, hogy megvásárolja a kft. 79 töltőállomását. Ezzel az a tavaly tavaszi akvizíció folytatódna, amelyben a Molhoz tartozó Slovnaft megvette a Nermeston Group Cyprus Ltd. egészét, így a 16 Lukoil márkanéven működő szlovákiai töltőállomását is.

A Mol csoport megvásárolta a 79 töltőállomást tulajdonló Normbenz Magyarország Kft. százszázalékos üzletrészét 2022. január 11-én azzal a céllal, hogy tovább értékesítse a PKN Orlen csoportnak. Az Európai Bizottság 2022. július 18-án jóváhagyta a lengyel Lotos Paliwa Sp. z o.o. felvásárlását a Mol által, valamint a lengyel PKN Orlen S.A. által a Normbenz Magyarország Kft. és a Mol számos eszközének felvásárlását. A bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a tervezett felvásárlások nem vetnek fel versenyjogi aggályokat, tekintettel a vállalatok mérsékelt együttes piaci pozíciójára és a Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában jelen lévő erős versenytársakra. Az ügyleteket a szokásos fúziós eljárás keretében vizsgálták

- áll a Mol 2022 első féléves üzleti jelentésében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 8. szombat
Koppány
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?