Vádat emeltek a használtautó-csalók ellen: aljas trükkel fosztották ki az eladókat, miliós a kár

Vádat emeltek a használtautó-csalók ellen: aljas trükkel fosztották ki az eladókat, miliós a kár

2022. március 2. 14:55

Használtautó-csalók ellen emeltek vádat: a próbaúton öntöttek olajat a kiszemelt autók hűtővizébe, így lealkudták az árukat. Az elkövetői kör által egy-egy üzleten realizált haszon ugyan függött a járművek értékétől, de százezer és több mint egymillió forint között mozgott.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt nyolc férfi ellen, akik autókat vásároltak, majd általuk előidézett hibákra hivatkozva nagy összegű visszatérítéseket kértek vételárból - közölték. A vádirat szerint a nyolc elkövető egyike volt az értelmi szerzője és irányítója a csalássorozatnak. A többi személy az egyes cselekményekhez csatlakozott.

A módszerük az volt, hogy az országban több helyen is vevőként jelentkeztek eladó gépkocsikra. A jármű próbája során - amíg a többiek elterelték az eladó figyelmét - az egyikük fáradt olajat juttatott az autó hűtővíz kiegyenlítő tartályába. Az olaj miatt a motor hibajelenséget produkált, így jócskán alkudtak a vételárából.

Ezt továbbfejlesztve arra is volt példa, hogy miután a lealkudott árú autót megvették, pár órán belül felhívták ismét az eladót. Közölték vele, hogy az autó útközben megállt, ahhoz járműszállítót kellett hívni, aminek költségei vannak. Több esetben sikerült további pénzösszegeket visszavenniük erre hivatkozással az eladóktól.

A csalás értelmi szerzője bűntársai, később pedig egy valójában nem működő cég nevére vásárolta az autókat azért, hogy a hatóságok látókörébe ne kerüljön. Az elkövetői kör által egy-egy üzleten realizált haszon ugyan függött a járművek értékétől, de százezer és több mint egymillió forint között mozgott.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2018 júniusa és 2019 február között tizenhét sértettnek közel hétmillió forintos kárt okoztak.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az ügyben többrendbeli bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?