Kecskeméten gyártják majd az új Mercedes-Benz A-osztályt

Kecskeméten gyártják majd az új Mercedes-Benz A-osztályt

2018. február 3. 11:02

Kecskemét egyike lesz annak az öt helyszínnek a világon, ahol ezt a kompakt modellt 2018-tól gyártják majd az új Mercedes-Benz A-osztály autóit.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az A-osztály megjelenik majd a gyártószalagon 2018-ban. Annak hatására viszont, hogy a kecskeméti üzemet már eddig is csúcsra járatták, az egyik modell gyártását be kell szüntetnie a Mercedesnek Kecskeméten - tudta meg a Portfolio újságírója az új Mercedes-Benz A-osztály világpremierjén. Erre azért lesz szükség, hogy helyet biztosítsanak az új generáció kompakt modellnek, másrészt pedig azért, hogy így biztosítsák a maximális kapacitáskihasználtságot. A Daimler menedzsmentje pedig úgy döntött, hogy a B-osztályt veszi majd ki a gyártásából.

Egyelőre nem tudni, mennyibe kerülnek majd az A-osztály egyes variációi, ezt márciusban hozzák csak nyilvánosságra. Az új A-osztály többféle erőforrással is elérhető lesz, első körben 1.4 literes (120 kW, 250 Nm) és 2.0 literes (165 kW, 350 Nm) benzinmotorral, valamint 1.5 literes (85 kW, 260 Nm) dízelmotorral árulják majd az új kompakt modellt a németek. Ebből az is következik, hogy továbbra sem készülnek majd alternatív meghajtású járművek a magyar üzemben. Azonban pénteken az is kiderült, hogy szükség esetén újabb beruházásokkal át lehet állítani elektromos autók gyártására a jövőben a kecskeméti üzemet.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?