30 °C Budapest
Magyarok tízezrei járnak majd elektromos autóval néhány éven belül

Magyarok tízezrei járnak majd elektromos autóval néhány éven belül

2017. március 2. 09:05

Látványosan nőhet az alternatív üzemanyagot használó járművek száma a magyarországi utakon a következő években - írja a Világgazdaság.

A napilap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) előrejelzését alapul véve arról ír, hogy legalább 24 ezer sűrített földgázzal (CNG) hajtott személyautó közlekedik majd Magyarországon 2020-ban, holott 2015 végén az ilyen személyautókból még 2 ezer sem futott az ország útjain. Számuk az előrejelzések szerint 2025-re 187 ezerre, 2030-ra pedig 284 ezerre nőhet.

Tisztán elektromos személyautóból 2020-ban mintegy 21 ezer közlekedhet Magyarországon. Számuk 2015-ben még csak bő 300 volt a magyar utakon. Ezekből a járművekből 2025-ben várhatóan több mint 81 ezer lesz hazánkban, míg 2030-ra számuk eléri a mintegy 182 ezret.

Az adatok az NFM azon programjából származnak, amely felmérte az alternatív üzemanyagok várható terjedését Magyarországon.

Az NFM prognózisa szerint míg például CNG-kútból 2015-ben 8 nyilvános és 15 privát működött, addig számuk 2020-ban már várhatóan 62 lesz. A normál áramtöltő pontok száma pedig a 2015-ös 114-ről öt év alatt 2100-ra emelkedhet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az NFM azzal is számol, hogy Magyarországon megjelenik a gáz cseppfolyósított változta, az LNG is. E projekt keretében jönne létre az LNG-tankolás lehetősége a Csepeli Szabadkikötőben, 2025-re pedig lehetne már LNG-t tankolni például Komáromban, Baján és a gönyűi, valamint három balatoni kikötőben is.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?