8 °C Budapest
Magyarok tízezrei járnak majd elektromos autóval néhány éven belül

Magyarok tízezrei járnak majd elektromos autóval néhány éven belül

2017. március 2. 09:05

Látványosan nőhet az alternatív üzemanyagot használó járművek száma a magyarországi utakon a következő években - írja a Világgazdaság.

A napilap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) előrejelzését alapul véve arról ír, hogy legalább 24 ezer sűrített földgázzal (CNG) hajtott személyautó közlekedik majd Magyarországon 2020-ban, holott 2015 végén az ilyen személyautókból még 2 ezer sem futott az ország útjain. Számuk az előrejelzések szerint 2025-re 187 ezerre, 2030-ra pedig 284 ezerre nőhet.

Tisztán elektromos személyautóból 2020-ban mintegy 21 ezer közlekedhet Magyarországon. Számuk 2015-ben még csak bő 300 volt a magyar utakon. Ezekből a járművekből 2025-ben várhatóan több mint 81 ezer lesz hazánkban, míg 2030-ra számuk eléri a mintegy 182 ezret.

Az adatok az NFM azon programjából származnak, amely felmérte az alternatív üzemanyagok várható terjedését Magyarországon.

Az NFM prognózisa szerint míg például CNG-kútból 2015-ben 8 nyilvános és 15 privát működött, addig számuk 2020-ban már várhatóan 62 lesz. A normál áramtöltő pontok száma pedig a 2015-ös 114-ről öt év alatt 2100-ra emelkedhet.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az NFM azzal is számol, hogy Magyarországon megjelenik a gáz cseppfolyósított változta, az LNG is. E projekt keretében jönne létre az LNG-tankolás lehetősége a Csepeli Szabadkikötőben, 2025-re pedig lehetne már LNG-t tankolni például Komáromban, Baján és a gönyűi, valamint három balatoni kikötőben is.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?