11 °C Budapest

Magyarok tízezrei járnak majd elektromos autóval néhány éven belül

2017. március 2. 09:05

Látványosan nőhet az alternatív üzemanyagot használó járművek száma a magyarországi utakon a következő években - írja a Világgazdaság.

A napilap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) előrejelzését alapul véve arról ír, hogy legalább 24 ezer sűrített földgázzal (CNG) hajtott személyautó közlekedik majd Magyarországon 2020-ban, holott 2015 végén az ilyen személyautókból még 2 ezer sem futott az ország útjain. Számuk az előrejelzések szerint 2025-re 187 ezerre, 2030-ra pedig 284 ezerre nőhet.

Tisztán elektromos személyautóból 2020-ban mintegy 21 ezer közlekedhet Magyarországon. Számuk 2015-ben még csak bő 300 volt a magyar utakon. Ezekből a járművekből 2025-ben várhatóan több mint 81 ezer lesz hazánkban, míg 2030-ra számuk eléri a mintegy 182 ezret.

Az adatok az NFM azon programjából származnak, amely felmérte az alternatív üzemanyagok várható terjedését Magyarországon.

Az NFM prognózisa szerint míg például CNG-kútból 2015-ben 8 nyilvános és 15 privát működött, addig számuk 2020-ban már várhatóan 62 lesz. A normál áramtöltő pontok száma pedig a 2015-ös 114-ről öt év alatt 2100-ra emelkedhet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az NFM azzal is számol, hogy Magyarországon megjelenik a gáz cseppfolyósított változta, az LNG is. E projekt keretében jönne létre az LNG-tankolás lehetősége a Csepeli Szabadkikötőben, 2025-re pedig lehetne már LNG-t tankolni például Komáromban, Baján és a gönyűi, valamint három balatoni kikötőben is.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem