13 °C Budapest

Van fölös 68 milliód? Ilyen arany autót vehetsz belőle

Pénzcentrum
2014. április 6. 11:04

Körülbelül 200 ezer fontot, azaz 68 millió forintot érő aranyozott Ferrari sokkolja manapság London lakóit. Az autó egyedi darab, egy élsportolóé.

Egy 458-as, aranyozott Ferrari Spider parkol mostanában igen gyakran egy londoni edzőterem környékén. Az autó a kick-box bajnok, Riyadh Al-Azzawié - írja a Daily Mail. Így övé az egyik leggyorsabb autó a piacon, plusz ha az amúgy is gyönyörű külső nem lenne elég, az aranyozás még muatósabbá teszi.

Forrás: Daily Mail

Nem csak az aranyozás miatt számít különlegesnek az autó: a Ferrai műhely egyik legjobb konstrukciójaként, kocsijaként tartják számon. A Spider hátsó felében két 4,5 literes, V8-as motor dolgozik, ez csaknem hatszáz lóerős teljesítményt eredményez. A kocsi 3,4 másodperc alatt gyorsul százra, és 380 km/órás végsebességre képes. A horribilis árat az aranyozás is megdobta, az majdnem 1,5 millió forintnak megfelelő fontba került - egy átlagos használt autó árába.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem