Rear view of Asian female overlooking and enjoying the stunning view of modern city night scene, with massive illuminated corporate highrise buildings in the background.

Ki nem találod, melyik a világ legdrágább városa: magyar bérből kegyetlen lenne itt élni

2024. június 17. 16:15

Egy friss felmérésben Hongkongot nevezték meg a legdrágább városnak a nemzetközi munkavállalók számára, amit Szingapúr és több svájci város követ, miközben az Egyesült Államokban is folyamatosan nőnek a megélhetési költségek.

A Mercer tanulmánya szerint 2024-ben Hongkong a legdrágább város a külföldi munkavállalók számára. Ez már a harmadik egymást követő év, amikor az ázsiai metropolisz vezeti a rangsort. Közvetlenül mögötte Szingapúr helyezkedik el, míg a svájci városok - Zürich, Genf, Bázel és Bern - foglalják el a következő négy helyet. A legalacsonyabb megélhetési költségű városok között található a pakisztáni Iszlámábád és a nigériai Lagos

A felmérés 226 várost vizsgált meg több mint 200 különböző szempont alapján, mint például közlekedés, élelmiszer, ruházkodás, háztartási cikkek és szórakozás. Ebben az évben New York lett az Egyesült Államokban a legdrágább város, globálisan pedig a hetedik helyre sorolták. London is jelentős ugrást tett előre, a tavalyi 17. helyről idén a nyolcadikra került.

A jelentés kiemeli, hogy a lakhatási költségek növekedése kulcsfontosságú tényezője volt annak, hogy bizonyos városok lejebb vagy éppen előrébb léptek ezen a listán. Kiemelték továbbá az infláció és az árfolyam-ingadozások hatását is a nemzetközi munkavállalók jövedelmére és megtakarításaira - írja a CNN.

Kanadában Toronto és Vancouver került be az első százba, mint legdrágább városok. Mexikóváros kiemelkedően nagy ugrást tett előre, 46 helyet javítva pozícióján és bekerült be a top 33-ba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az olívaolaj árának emelkedése volt egyike annak a sok tényezőnek, amelyeket figyelembe vettek a megélhetési költségek összehasonlítása során.

  1. Hong Kong
  2. Szingapúr
  3. Zürich, Svájc
  4. Genf, Svájc
  5. Bázel, Svájc
  6. Bern, Svájc
  7. New York
  8. Nassau, Bahama-szigetek
  9. Los Angeles

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm