Aerial flying high up over Paris France looking North, East in the morning of a beautiful sunny day, view from a helicopter of the city below, Radio France - Maison de la radio, Seine river, Jardin des Tuileries, Tour Eiffel, Tour Montparnasse, and Trocadéro easily visible

Példátlan intenzitású kibertámadás: oroszbarát hackerek támadtak meg több francia kormányszervet

MTI
2024. március 12. 07:32

Több francia kormányszervet is "példátlan intenzitású" kibertámadás ért, amelyet oroszbarát hackerek vállaltak magukra - értesült hétfő este az AFP francia hírügynökség. A támadássorozatot több hackercsoport a Telegram közösségi oldalon vállalta magára, köztük az Oroszországot és az iszlamizmust támogató Anonymous Sudan. Ezen hackerek szerint "a masszív kibertámadás" a gazdasági, a kulturális és az energetikai átállásért felelős minisztériumokat, valamint a miniszterelnöki hivatalt és a francia polgári légiközlekedési hatóságot érintették.

A támadások ugyanakkor "egyelőre nem tulajdoníthatók az oroszoknak" - mondta egy biztonsági forrás az AFP-nek. Egy másik biztonsági forrás szerint az Anonymous Sudan állítása azonban "hiteles", míg egy harmadik biztonsági forrás óvatosságra intett. "Tegnap este óta számos kormányzati szerv kibertámadások célpontja lett, amelyek példátlan intenzitásúak" - erősítette meg a francia miniszterelnöki hivatal, amely "válságstábot állított fel ellenintézkedések meghozatalára". A tájékoztatás szerint számos minisztériumi szerv érintett, köztük a munkaügyi tárca is.

"A támadások hatása jelenleg a legtöbb szervnél korlátozott, és a hozzáférés a kormányzati honlapokhoz helyreállt" - hangsúlyozta a miniszterelnöki hivatal. "A nyári párizsi olimpiai játékok előtt a június 9-i európai parlamenti választások jelentős célpontjai lesznek a külföldi manipulációnak" - figyelmeztetett szerdán Stéphane Bouillon nemzetvédelmi és biztonsági főigazgató.

A miniszterelnöknek alárendelt főigazgató március 29-re találkozóra hívta az európai parlamenti választásokon induló valamennyi francia politikai pártot, hogy tájékoztassa őket a hibrid fenyegetésekről, és megvitassa velük a "kibertámadásoknak, az információk manipulálásának és a választásokba történő külföldi beavatkozásoknak a veszélyeit". Sébastien Lecornu védelmi miniszter az AFP birtokába jutott egyik belső feljegyzés szerint február 20-án szorgalmazta a "szabotázsok és kibertámadások" orosz fenyegetéseivel szemben a biztonsági intézkedések megerősítését, amelyek elsősorban a védelmi tárcát érintik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm