16 °C Budapest

Drágulás jöhet a magyar boltokban: ezekből érdemes még most bespájzolni

2018. július 6. 14:30

Hetek óta gyengélkedik a forint, a korábbi 310 körüli szintről június végére már egészen 330-ig gyengült az euróval szemben a magyar fizetőeszköz. Hasonló a helyzet a dollár esetében is: néhány hónapja még csak 250 forintot kellett adnunk egy zöldhasúért, mostanra azonban már 280-nál is többet. A külföldre utazók már eddig is szembesülhettek a forint árfolyamának számukra negatív hatásaival, ám előbb-utóbb a hazai boltokban, konkrét árucikkeken is megérezhetjük a dráguló euró illetve dollár hatásait. Ennek apropóján megnéztük, hogy az árfolyam-ingadozás okán veszélyeztetett termékek ára hogyan alakul jelenleg a legnagyobb magyar áruházakban, és hogy az aktuális akciókat kihasználva miből érheti meg már most bespájzolni.

Hosszú hetek óta gyengélkedik a forint, a korábban stabilnak tűnő 310-es szint egyre messzebbre került az utóbbi időszakban, és hasonló események zajlottak le a dollár-forint árfolyam tekintetében is. Aki mostanában volt külföldön, esetleg éppen oda készülődik, az már biztosan megérzi a bőrén a forint gyengélkedésének számára nézve negatív hatásait.

Hosszabb távon azonban a belföldi üzletekben is érezhetjük majd az árfolyam változásait, hiszen számos olyan terméket találunk a hazai boltokban, melyeket külföldről kell beszerezni, forintban kifejezve egyre drágábban. Ráadásul folytatódik a munkabérek emelkedése, tehát az üzleti alkalmazottaknak is egyre többet kénytelenek fizetni a bolttulajdonosok. Nőnek az üzemanyagárak, ezáltal pedig a szállítási költségek is. Végeredményben tehát több tényező is az árak emelkedését okozhatja, noha nyilván nem minden termék esetében egyenlő mértékben, és nem feltétlenül azonnal, inkább késleltetve.

Az érintett termékek között lehet többek között a banán, a kávé, a tea, különböző gabonafélék és az ebből készült pékáruk, a tej, a cukor, a kakaó és ezáltal rengeteg csokoládé is. A drágulással veszélyeztetett termékek kapcsán megnéztük, hogy mi a helyzet jelenleg a magyar boltok polcain az árak tekintetében, és hogy miből érdemes akár már most, akciós áron bespájzolni a keservesebb időkre.

Spar

A Sparbana Nescafé kávékapszulák négy csomag vásárlása esetén 1 124 forintba, míg az Omnia őrölt kávé 25 százalékkal olcsóbban, 599 forintba kerül. A 2,8-as Parmalat tejért ezen a héten 289 forint helyett 189-et kell otthagyni a boltban, de hasonló mértékben akciós a Rozsos magvas buci is, aminek darabja 35 forintot kóstál. A Koronás kristálycukor kilója 155, a Nestlé gabonapehely 799, míg a Tchibo Family Espresso 1 kiló őrölt kávéja 1 899 forintba kerül.

A 27. hét további kedvezményeiért fusd át az üzlet aktuális akció kiadványát!

Lidl

A diszkontban a teljes kiőrlésű búzavekni 149, a szurkolói sörperec 99, a mini fonott kalács 49, a sajtos-sonkás croissant pedig 159 forintba kerül. A Bellarom instant kávéja (1kg) 829 forintot, a mazsolás drazsé 169-et, míg a Milbona jegeskávé 259 forintot kóstál.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ennél is több ajánlatért fusd át a diszkont legfrissebb kedvezményes szóróanyagát!

Tesco

A Tescóban a Mileko 1,5 százalékos UHT tej 149, a Koronás vagy Sweet Family kristálycukor 155, míg a Grill me teljes kiőrlésű hamburgerzsemle 499 forintba kerül. Ezen fül akciós még a Tigris vekni (99 forint), a Tesco paraszt rozskenyér (249 forint) a BonaVita tönkölybúza kétszersült (419 forint), és a Leon kakaós kalács is (399 forint). A tejek közül kedvezményes áron kapható a Kunsági 2,8 százalékos tej is (189forint), de a vásárlók 1 549 forintért vásárolhatnak 1 kilós őrölt Bravos kávét is, sőt az Omnia 1 kg-s őrölt és szemes kávékra is legalább 25 százalékos árengedmény vonatkozik a 27. héten.

Ha még több akcióra vagy kíváncsi a hiper részéről, akkor itt megnézheted legújabb akciós újságukat.

Aldi

Az Aldiban a Kokárdás kancsós tej 159, a tepertős hatszög 79, az Omnia Classic 699, az Alpro növényi ital pedig 599 forintba kerül. Az édesszájúak is örülhetnek, mert a Kinder tejszelet 5 darabos csomagja 445, míg a Kinder meglepetés 199 forintba kerül.

Még több kedvezményes ajánlatért itt lapozhatod át az Aldi aktuális kiadványát!

Auchan

Az Auchanban a 2,8-as Naszály tej 199, a 1,5-ös Fittej 189, míg a Mizo Coffee Selection kávés tejitala 169 forintért pihen a hűtőpultban. A koffeinimádóknak jó hír, hogy a hiperben a 27. héten minden Lavazza kávé árából elengednek 20 százalékot, míg a L’or kávékapszulák 10 darabos kiszerelése 999, a szemes kávék fél kilója pedig 2 199 forintba kerül. 

Ennél is több auchanos akcióért fusd át a hipermarket aktuális reklámújságát!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm