21 °C Budapest
Happy brothers are taking selfie by tent. Smiling boys are camping in forest. They are spending leisure time.

Mindenki a nyár új slágertermékeit keresi: elképesztő, mennyit költünk ezekre 2024-ben

2024. június 25. 21:31

Az eMAG forgalmi adatai szerint a kemping- és túrafelszerelési termékek szezonja minden évben áprilisban kezd beindulni, de jelentős növekedést már májustól produkált idén. A cég legutóbbi felmérésében azt vizsgálta, a túrázáson belül mik a nyári főszezon slágertermékei.

A túra- és kempingfelszerelések értékesítési szezonjának startja nagyban függ az időjárástól, de a magyar vásárlók jellemzően áprilisban kezdenek nagyobb tételben rendelni. Májusban jellemzően a szezonon kívüli hónapokénál mintegy két-háromszoros forgalmat bonyolít az eMAG, amely jellemzően júliusban tetőzik, szeptemberre pedig újból a szezonon kívüli volumenre vált.

A vásárlók közül a legtöbben felfújható matracot, hűtőtáskát, illetve különböző kiegészítőket (például kempinglámpát, elsősegélyszettet, tábori zuhanyt) rendelnek az idei szezonnyitó értékesítési számai alapján.

A teljes listán a következő termékek találhatók:

  • felfújható matracok
  • hagyományos és elektromos hűtőtáskák
  • kemping- és túrakiegészítők (pl. elsősegély-szett, kempingakkumulátor)
  • kések és zsebkések
  • kulacsok
  • sátrak
  • kemping étkészletek
  • hálózsákok

A felfújható alvómatracok közül a kétszemélyesek a legnépszerűbbek, és sokan rendelnek beépített pumpával felszerelt matracot, amelyhez így nem szükséges külön pumpát becsomagolni. A hűtőtáskák közül nagyjából ugyanolyan népszerűek a passzív, jégakkuval működő, és az aktív, konnektorról, szivargyújtóról, vagy hordozható akkumulátorról működő típusok.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A túrakiegészítők közül a legtöbben kempingvécét és a használatához szükséges eszközöket, valamint olyan kempingzuhanyt keresnek, amelynek fekete PVC víztartályában a napfény felmelegíti a vizet. A zsebkések közül inkább a túrakések népszerűbbek az összecsukható bicskáknál, míg a kulacsok közül a fél-egy literes kivitel a legkelendőbb.

Sátrakból a 2-3 személyes típusok fogynak idén a legjobban, a tábori étkészletek közül pedig a több darabos főzőszettek. Az online rendelt kemping- és túrafelszerelések nagyobb hányadát (közel 64 százalékát) az eMAG hazai ügyfelei csomagautomatában veszik át, és nagyjából harmadát kérik házhoz szállítással.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem