Cropped shot of a woman holding a basket while shopping at a grocery store

Hivatalos: pénztáros és kassza nélküli üzletet nyit a Tesco, így fog működni

2024. május 2. 15:14

A Tesco London központjában nyitja meg az első pénztár nélküli boltját, ahol a vásárlók alkalmazás segítségével, pénztáros és termékbeolvasás nélkül intézhetik vásárlásaikat és fizetéseiket.

A Tesco, Nagy-Britannia legnagyobb kiskereskedelmi vállalata, London központjában nyitja meg az első pénztár nélküli boltját. Ez a lépés lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a termékek beolvasása és pénztárosokkal való interakció nélkül hajthassák végre vásárlásaikat és fizetéseiket. Ezzel a Tesco csatlakozik azon riválisai sorához, mint az Amazon, az Aldi és a Morrisons, amelyek már korábban elindították hasonló kezdeményezéseiket.

A "GetGo" névre keresztelt szolgáltatás bevezetése egy londoni Express üzletben kezdődik meg, és 2019 óta tesztelik - számolt be a yahoo.com. Az alkalmazást használó vásárlók egyszerűen bejelentkezhetnek az üzletbe, összeszedhetik a kívánt élelmiszereket és távozhatnak anélkül, hogy meg kellene állniuk egy pénztárnál. A vásárlásokat kamerák és súlyérzékelők segítségével rögzítik, majd az üzletből való kilépéskor automatikusan ki lesznek számlázva az alkalmazáson keresztül. A vásárlók néhány percen belül elektronikus nyugtát kapnak telefonjaikra. 

Kutatás: a kereskedelmi márkás termékek megítélése Magyarországon

A saját- avagy kereskedelmi márkák térhódítása kéz a kézben jár természetesen a fogyasztók árérzékenységével, amelyet egy-egy gazdasági válság, és a nyomában kialakuló egzisztenciális problémák csak még inkább tetéznek. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy mindezek ellenére milyen is ezen olcsóbb, helyettesítő termékek megítélése a fogyasztók körében. A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről.

Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. A kutatás név nélküli és önkéntes, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mindösszesen néhány percet vesz igénybe. A kutatás eredményeit a Pénzcentrum online felületén fogjuk közzétenni. Köszönjük, hogy részt veszel a kutatásban!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem