Street prostitute standing in front of the car

Egészen hihetetlen: ennyit költ évente örömlányokra az átlag magyar felnőtt

2023. október 20. 13:02

Magyarországon a 2020-as pandémiás válság rendesen beszakított a prostituáltakra való költekezést. Azóta viszont folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak az adatok. Olyannyira, hogy 2022-ben egy átlagos magyar 15 800 forintot költött szexuális örömszerzésre. Igaz, ez az adat még jócskán elmarad a 2019-estől, de a számok arra utalnak, pár év múlva meg lehet a visszazárkózás. Az EU-ban egyébként (azok közül az országok közül, akik rendelkeznek ilyen adattal) hazánk elég előkelő helyen áll a prostituáltakat illetően, ám az éllovas belgák, illetve görögök nagyságrendekkel vezetik a listát.

Azok közöl az EU-s tagállamok közül, akik rendelkeznek adattal, magasan Belgium és Görögország lakossága költötte a legtöbbet prostitúcióra - derült ki az Eurostat friss adataiból. A 2022-re vonatkozó adatok szerint Belgiumban 1 160 millió eurót, míg Görögországban 1 010 millió euró ment éves szinten efféle dorbézolásra. Érdemes azonban megjegyezni, hogy GDP arányosan messze a görögöké a vezetés, ott ugyanis ez a pénz a teljes GDP 0,5 százalékát teszi ki. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Portugália állhatott fel, éves szinten ugyanis 751 millió euró itt is jutott prostitúcióra.

Rögtön Portugália után azonban Magyarország következik a listán, amivel az adattal rendelkező országok közül a 4. helyet foglaljuk el. Hazánkban ugyanis éves szinten mintegy 391 millió euró, azaz mintegy 153 milliárd forintot generáltak az éjszaki pillangók szolgáltatásai. Magyarország mögött nem sokkal maradt el Luxembourg, ahol szintén 300 millió euró forint fölé került a prostitúció generálta éves forgalom mértéke. Luxembourg után ugyanakkor már nagyobb szakadékkal következik Finnország és Írország, ahol 100-170 millió euró közé esett a kétes „iparág” éves forgalma.

A 17-es lista másik oldalán Észtország végzett, ahol a prostitúció részesedése 5,6 millió eurós volt 2022-ben. Ennek viszont már több mint a duplájával lett utolsó előtti Málta, ahol 14,1 millió eurót költöttek az emberek örömlányokra. Ezután szintén egy duplázódás következésével lett meg harmadik legkevesebbet utcalányozó nemzet éves költése, Lettországban ugyanis 2022-ben 28,8 milliós eurót generált a prostitúció.

Sarkcsillagok Magyarországon

A 153 milliárdos hazai forgalomból kiolvasható adat, hogy a becslések szerint fejenként, egy átlagos lakos mintegy 15 800 forintot költhetett örömlányok szolgáltatásaira a tavalyi évben. 2022-ben is folytatódott tehát az a tendencia, ami már 2021-ben is megfigyelhető volt. Nevezetesen, hogy a 2020-as válságos, pandémáis év után folyamatosan pattannak vissza a költések a 2019-es csúcsév irányába.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ahogy az adatokból látjuk, az egy főre eső költés jócskán bezuhant 2019-ről 2020-ra. A pandémiás évben egy átlagos magyar 80 százalékkal (!) költött kevesebbet prostitúcióra, mint 2019-ben. Ez a szám viszont 2021-re azért valamelyest már növekedett, akkor 13 520 forint volt. A tendencia pedig ahogy látjuk folytatódott, hiszen a 2022-es egy főre eső költés már „csak” 26 százalékkal maradt el a 2019-es adattól. Az Eurostat adataiból tehát megállapíthatjuk, az első pandémiás év visszaesése után a magyar újra és folyamatosan egyre többet költenek prostitúcióra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm