26 °C Budapest

Címke: prostitúció (23 cikk)

Pénzcentrum | 2019. május 17. 15:07

Durva: heti 1 milliós fizetésért keresnek magyar lányokat Svájcba

Csábítónak tűnő ajánlattal toboroznak magyar lányokat Svájcba, feltehetően erotikus munkára: heti 1 milliós fizetést kínálnak, állításuk szerint legálisan. Azt azonban kevesen tudják, hogy legálisan mindössze 90 napot lehet dolgozni prostituáltként egy évben az alpesi országban, arról nem is beszélve, hogy az emberkereskedelmet és a prostitúció elősegítését szigorúan büntetik.

MTI | 2013. március 1. 16:32

Újabb luxusbordélyt találtak Budapesten

Újabb luxusbordélyházat számoltak fel a rendőrök Budapesten, ezúttal a XVIII. kerületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a honlapján.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 3. 08:05

Így kaphatnak nyugdíjat a magyar szexmunkások

Magyarországon öt éve deklaráltan adóköteles tevékenység a szexmunka, amelyet csak egyéni vállalkozóként lehet legálisan végezni. Semmilyen kimutatás nem létezik arról, hogy a prostituáltak mennyi adót fizettek be, lévén, hogy azt sem lehet meghatározni, hányan dolgoznak legálisan. A járulékfizetésért cserébe egészségügyi ellátás és nyugdíj is járna. Az érintettek nagy részét azonban ez egyáltalán nem vonzza. Németországban napijeggyel próbálják meg növelni az utcalányoktól beszedett bevételt.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 21. 08:06

Így működik az uzsorások boltja: a 200 százalékos kamat titkai

Újfajta uzsorázás, az úgynevezett "boltocskázás" terjedt el a hajdú-bihari Polgáron, ahol néhány család - kihasználva a többi nyomorát - élelmiszerrel kezdett "üzletelni". Magyarországon jelenleg közel száz ügyben folyik eljárás uzsorások ellen, a legtöbb Borsod megyében zajlik. A havi 100 százalékos kamat miatti rabszolgaságból egy évtizede szabadulni nem tudó emberek arról panaszkodnak, hogy a tartozást veréssel hajtják be rajtuk, de az sem ritka, hogy az uzsorások eladják vagy prostitúcióra kényszerítik rokonaikat.

Pénzcentrum/MTI | 2011. augusztus 16. 13:35

Csonkított testek, csicskák, prostituáltak az uzsorások nyomában

Jelenleg 98 ügyben folyik eljárás uzsorások ellen, a legtöbb Borsod megyében zajlik. A havi 100 százalékos kamat miatti rabszolgaságból egy évtizede szabadulni nem tudó emberek arról panaszkodnak, hogy a tartozást veréssel hajtják be rajtuk, de az sem ritka, hogy az uzsorások eladják vagy prostitúcióra kényszerítik rokonaikat.